Home collecties Stobá di Piská
stobá di piská antilliaanse stoofschotel vis red snapper recept jurino

Stobá di Piská

door Linda Terrizzi

Stobá di piská is een heerlijke, Antilliaanse stoofschotel met flinke stukken vis. De vis wordt gestoofd in een heerlijke (en een beetje pittige!) saus op basis van verschillende groenten en kruiden.

Wij maken de stobá het liefst met de Caribische red snapper vissen, maar je kunt eigenlijk elke witvis gebruiken voor dit gerecht. Andere goede opties zijn bijvoorbeeld zeebaars, kabeljauw of koolvis.Op de Antillen zijn we echt gek op stoofschotels. We hebben ze dan ook in alle soorten en maten. Naast deze stobá met vis hebben we onder andere ook een stoofschotel met kip, rundvlees en één met geitenvlees. Net wat je het lekkerste vindt natuurlijk!

De stoofschotels worden meestal gegeten met een platte koek van maïsmeel. Dit bijgerecht noemen wij funchi. Een andere mogelijkheid is om de stoofschotel samen met rijst te eten. Met een lekkere salade en een paar plakjes gebakken bakbanaan maak je de hele (Antilliaanse) maaltijd af.

Ingrediënten

In deze lekkere stobá di piská gaat naast (natuurlijk!) vis, onder andere ook tomaat, paprika en bouillon. Het lekkerste is om voor dit gerecht visbouillon te nemen, maar als je dat niet hebt is bouillon van groenten of kip een goed alternatief.

Traditioneel gaat er ook een hele madame Jeanette peper door de stoofschotel. Als je niet van pittig houdt, of er eten bijvoorbeeld kinderen mee, kun je deze peper ook weglaten.Je kunt dan bij het serveren wat pika door de stoofschotel roeren van hen die wél graag een beetje extra hitte aan het gerecht willen geven.

Recept voor stobá di piská

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse stoofschotel natuurlijk  in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. 

In het boek vind je daarnaast echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio
Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Stobá di piská - Antilliaanse stoofschotel van vis / Recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 255 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend