Orea wordt letterlijk vertaald met “oren”. Toch zijn deze lekkere, zoete koekjes op basis van deeg daar (gelukkig!) niet van gemaakt.
Door hun vorm lijken ze een beetje op varkensoren en hebben daar hun naam aan te danken. Daar houdt de gelijkenis gelukkig op. De orea zijn eenvoudig en snel gemaakt. Een ideaal recept voor wanneer je haast hebt dus. Je kunt ze op verschillende manieren eten, met de topping die je zelf het lekkerst vindt.
Ingrediënten
De orea zijn simpele koekjes. Je maakt ze van soda deeg, dat wordt gezoet en later gefrituurd wordt. Het frituren kun je het beste in olie doen (niet in frituurvet!) zodat de koekjes, wanneer ze afkoelen, geen hard laagje krijgen.
De orea worden na het bakken bestrooid met poedersuiker en eventueel wat kaneel. Een leuke variatie hierop is om ze te versieren met streepjes gesmolten chocolade. Orea zijn zowel warm als koud héél erg lekker!
Recept voor Antilliaanse orea
Het recept voor ‘orea’ vind je in ons kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘. In dat boek vind je daarnaast nog 164 pagina’s met de heerlijkste, Caribische recepten. Van hoofdgerechten tot snacks en van taarten tot ijsjes… we hebben geprobeerd een mooie, volle collectie recepten te maken.
Het leukste onderdeel van dit boek vind ik de portretten van 6 interessante ‘Antillianen in Nederland’. Zij vertellen hun levensverhaal en delen een geheim familierecept. Absoluut de moeite waard dus!
Door op onderstaande foto te klikken, kun je in een korte video alvast even langs ELKE pagina van het boek bladeren:
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaanse zoetigheden? Probeer dan ook eens onze traditionele panseiku (snoepgoed van pinda)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





