Home Recepten*gratis recepten Lente Brownie Bars
brownie bars lente bouwhuis brand new cake recept

Lente Brownie Bars

door Linda Terrizzi

Deze brownie bars in lente-thema maak je met een bodem van koekjes(deeg) en een bovenkant van brownies. De versiering maken we met witte chocolade, gekleurde sprinkles en vlinders van ouwel.

De lente is éindelijk in aantocht en hoe kun je dat (ondanks alle gedoe in het nieuws) nu beter vieren dan met iets lekkers uit de oven? Bonuspunten als het er dan ook nog ‘ns vrolijk uitziet. Door hun lieve kleurtjes zijn deze brownie bars uitermate geschikt voor een kleurrijk paasontbijt… of wat dacht je van een high tea om de lente te vieren?

Eetbare vlinders

De vlinders van ouwel stelen trouwens écht de show! Wanneer je ze koopt, zijn ze helemaal plat. Ook leuk, maar wanneer je de vleugels iets omhoog klapt, lijken ze wel écht te kunnen vliegen. Je kunt ze in setjes van 16 bestellen. Voor de prijs hoef je het ook echt niet te laten: 16 stuks kosten in totaal €3,99… dat is dus ’n kwartje per stuk ;)

blank

Brand New Cake

Wij maken voor deze brownie bars gebruik van de bakmixen van Brand New Cake. Deze mixen zijn te bestellen bij Baktotaal Bouwhuis. Natuurlijk kun je de brownies en het koekjesdeeg ook ‘from scratch’ maken. Het is dan wel wat meer werk. Wil je toch liever alles zelf doen? Combineer dan ons basisrecept voor brownies en dat voor (de bodem van) Antilliaanse tèrt.

We gebruiken de Brand New Cake bakmixen, omdat deze anders zijn dan de bakmixen in de supermarkt. Het zijn namelijk professionele mixen die ook door bakkers worden gebruikt. In tegenstelling tot bij andere merken, kun je de producten van Brand New Cake in kleine hoeveelheden kopen. Zo kun je dus gebruik maken van de professionele kwaliteit van de producten, maar zit je niet meteen aan zakken van 20 kilo vast. Handig!

Van dit recept maak je ’n grote schaal (20x30cm) brownie bars… daarna is het natuurlijk afhankelijk van hoe groot je ze snijdt. Wij maakten er in totaal 20 stuks van.  

blank

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 300 gr Brand New Cake koekjesmix
  • 90 gram ongezouten roomboter
  • ½ geklutst ei

    Voor de brownielaag:
  • 500 gr Brand New Cake browniemix
  • 50 gr roomboter, op kamertemp.
  • 2 (grote) eieren
  • 100 ml water

    Voor de versiering:
  • 150 gr witte chocoladedruppels
  • Een handje crispy chocoladeparels
  • Enkele Ouwel Vlinders

Bereiding brownie bars

Begin met het maken van het koekjesdeeg. Hiervoor meng je 300 gram van de koekjesmix met 90 gram roomboter en ½ geklutst ei. Kneed deze ingrediënten door elkaar, totdat je een stevig deeg krijgt. Rol het deeg vervolgens tot een bal en pak deze in met plasticfolie. Leg het deeg nu zo’n 30 minuten in de koelkast.

Ondertussen ga je verder met het maken van het beslag voor de brownies. Hiervoor meng je 500 gram van de browniemix met de roomboter, de eieren en het water. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn wanneer je ze mengt!

blank

Klop het mengsel tot een stevig beslag en zet het nog even apart.
Verwarm de oven nu voor op 170 graden en vet een ovenschaal in met boter of bakspray. Neem daarna het koekjesdeeg en druk dat plat in de schaal, zodat de hele bodem bedekt is met een laagje van ongeveer 5 mm.

Stort vervolgens het browniebeslag op de koekbodem. Bak de brownie bars zo in ongeveer 40 minuten gaar, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

blank

Versieren van de brownie bars

Haal de schaal daarna uit de oven en strooi de chocoladedruppels erover, terwijl de brownies nog heet zijn. Na zo’n 10 minuten zal de chocolade gesmolten zijn en kun je de druppels met een spatel of paletmes uitsmeren tot een gladde laag. Laat de brownies vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Wanneer de chocolade dik is geworden (maar nog niet hard!) kun je er de crispy parels over strooien. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere versiering die past in jouw thema. Snijd de brownies nu ook in stukken van de gewenste grootte.

Vervolgens buig je de vleugels van de ouwel-vlinders voorzichtig omhoog en druk je het ‘lijfje’ van de vlinder in de chocolade, zodat ze blijven plakken. Wij hebben ervoor gekozen om op de helft van de brownies een vlinder te plaatsen en de andere helft zonder te laten.

Laat de brownie bars tenslotte helemaal afkoelen en serveer ze wanneer de chocolade weer hard is geworden. Eet smakelijk!

blank

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Informatie:
recipe image
Recept
Brownie Bars
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2183 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend