Panseiku is één van de vele lekkernijen die je op de Antillen in een klein kraampje op straat kunt kopen. De ‘kos dushi’ staan erom bekend dat ze érg zoet zijn, maar vooral ook érg lekker.

En de recepten zijn simpel: vaak niet meer dan noten met melk en suiker. Zo ook in het geval van panseiku. Deze maak je met onderstaand recept:



Ingrediënten:

  • 500gr suiker
  • 200ml water
  • 500gr geroosterde pinda’s
  • een stukje versgeraspte gember
  • een dopje vanille essence

Bereiding:

Kook de suiker met het water totdat de suiker compleet is opgelost.

Zorg ervoor dat de siroop de ‘harde karamel stage’ bereikt. De ideale temperatuur is 120 graden.

Haal de pan van het vuur en voeg de gember en vanille essence toe.

Voeg nu ook de pinda’s toe en roer het geheel goed door elkaar.

Neem telkens een flinke eetlepel van het mengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Door de snel afkoelende temperatuur is het belangrijk dat je snel werkt!

Laat de panseiku afkoelen en eet smakelijk!