Chocoladewafels

door Linda Terrizzi

Zijn wafels Antilliaans? Nee, natuurlijk hebben ze hun oorsprong in west-Europa. Nederland, België, Engeland.. iedereen heeft wel ’n versie van dit heerlijke gebak. Ook in de Verenigde Staten en op de Antillen vallen wafels in de smaak.

What can I say? We houden nu eenmaal van zoetigheid. Met dit recept maak je zo’n 10-12 wafels.



INGREDIËNTEN:

  • 500 gr tarwebloem
  • 350 gr suiker
  • 20 gr gedroogde gist of 50 gr verse gist
  • 200 gr boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 150 ml lauw water
  • een snufje zout
  • 200 gr pure chocolade
  • een wafelijzer

BEREIDING:

Neem het lauwe water en los de gist erin op. Laat dit zo’n 5 minuten staan, totdat het licht begint te schuimen.

Voeg het mengsel toe aan 300 gr bloem. Meng hier ook de suiker, 2 eieren en de boter door.

Roer alles tot een egale massa en voeg vervolgens de rest van de bloem en een snufje zout toe.

Kneed het geheel goed en laat het 45 minuten rijzen.



Maak deegbolletjes van ongeveer 100 gram. Laat deze nogmaals 15 minuten rijzen.

Bak de deegbolletjes in een wafelijzer goudbruin in ongeveer 5 minuten per stuk.

Smelt de chocolade au bain marie en giet wat van de gesmolten chocolade over elke wafel.

Eet smakelijk!



 


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)