Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Recepten*gratis recepten sunchi – Antilliaanse schuimpjes / meringue
sunchi recept voor antilliaanse schuimpjes meringue merengue jurino

sunchi – Antilliaanse schuimpjes / meringue

door Linda Terrizzi

Sunchi, letterlijk vertaald met kusjes, zijn lieve kleine zoetigheden die eigenlijk altijd kunnen. Je kunt de snoepjes zó eten, of verwerken op een taart. Vooral op een dripcake doen ze het goed! Ze zijn prachtig gekleurd, maar toch licht genoeg om de taart niet te machtig te maken.

Recept uit ons kookboek

Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

De kunst van het maken van de sunchi zit ‘m in de tijd. Sunchi moeten héél langzaam drogen in de oven. Toch is het recept vooral niet moeilijk. Je hebt alleen geduld nodig! Maak de sunchi eenvoudig zelf met ons recept.

Met dit recept maak je zo’n 25-30 sunchi van 5cm doorsnede.




Ingrediënten:

Bereiding sunchi:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed daarna één of meerdere bakplaten met bakpapier.

Doe de eiwitten in een grote kom en sla ze daarna stijf. De eiwitten moeten zachte pieken vormen.

Voeg dan de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Het mengsel moet luchtig en glanzend worden.

Voeg hierna de azijn en de maïzena toe en klop het geheel nog even goed door. Voeg nu ook eventueel wat kleurstof toe.



Doe het mengsel daarna in een spuitzak en spuit op de bakplaat mooie rozetjes van ongeveer 5CM doorsnede. Voeg nu eventueel de sprinkles of snoepjes toe.

Bak de sunchi in ongever 2 1/2 uur bros en luchtig, zonder ze te kleuren. Laat ze hierna minstens 3 uur (in de oven) afkoelen.


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaans snoepgoed? Probeer dan ook eens de ko’i lechi (snoepjes van poedermelk), onze traditionele tentalaria op basis van cashewnoten of panseiku (pindasnoep)


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Sunchi - Antilliaanse schuimpjes of meringue
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1306 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »