Sunchi, letterlijk vertaald met kusjes, zijn lieve kleine zoetigheden die eigenlijk altijd kunnen. Je kunt de snoepjes zó eten, of verwerken op een taart. Vooral op een dripcake doen ze het goed! Ze zijn prachtig gekleurd, maar toch licht genoeg om de taart niet te machtig te maken.
Recept uit ons kookboek
Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?
Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:
De kunst van het maken van de sunchi zit ‘m in de tijd. Sunchi moeten héél langzaam drogen in de oven. Toch is het recept vooral niet moeilijk. Je hebt alleen geduld nodig! Maak de sunchi eenvoudig zelf met ons recept.
Met dit recept maak je zo’n 25-30 sunchi van 5cm doorsnede.
Ingrediënten:
- 4 eiwitten, op kamertemperatuur
- 200 gr suiker
- 2 theelepels maïzena, gezeefd
- 1 theelepel witte azijn
- optioneel: een paar druppels voedingsmiddelen-kleurstof
- optioneel: sprinkles of andere gekleurde snoepjes
Bereiding sunchi:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed daarna één of meerdere bakplaten met bakpapier.
Doe de eiwitten in een grote kom en sla ze daarna stijf. De eiwitten moeten zachte pieken vormen.
Voeg dan de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Het mengsel moet luchtig en glanzend worden.
Voeg hierna de azijn en de maïzena toe en klop het geheel nog even goed door. Voeg nu ook eventueel wat kleurstof toe.
Doe het mengsel daarna in een spuitzak en spuit op de bakplaat mooie rozetjes van ongeveer 5CM doorsnede. Voeg nu eventueel de sprinkles of snoepjes toe.
Bak de sunchi in ongever 2 1/2 uur bros en luchtig, zonder ze te kleuren. Laat ze hierna minstens 3 uur (in de oven) afkoelen.
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaans snoepgoed? Probeer dan ook eens de ko’i lechi (snoepjes van poedermelk), onze traditionele tentalaria op basis van cashewnoten of panseiku (pindasnoep)
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.






SOULFOOD Recepten
Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.