ko'i lechi kos di lechi koi antilliaans snoepgoed poedermelk recept

Ko’i lechi (ook wel geschreven als kos di lechi) vertaalt men letterlijk als “dingen van melk” – en dat is precies wat dit lekkere snoepgoed is. Het wordt gemaakt van twee soorten melk en is onmisbaar bij bruiloften en andere grote feesten.  Het is een geweldig recept voor een buffet of feest, omdat je de ko’i lechi al best een tijdje van tevoren kunt maken.

Je kunt ze in een afgesloten blik of doos minstens een week goed houden zonder ze te koelen. Handig! Je kunt de snoepjes zo groot maken als je wilt. Wij maken ze zelf zó, dat ze in de bodem van een cupcake-papiertje passen. In dat geval is het recept genoeg voor zo’n 30-40 stuks.



2 Soorten ko’i lechi

Er zijn twee verschillende soorten ko’i lechi. Deze versie wordt gemaakt zonder koken of bakken. Je gebruikt er poedermelk en gecondenseerde melk voor. Voor de versie die op ‘t gasfornuis gemaakt moet worden (een soort fudge), kun je hier klikken.

Ingrediënten:

  • 500 gram poedersuiker
  • 400 gram poedermelk (toko)
  • een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-essence of een zakje vanillesuiker
  • 1 blik gecondenseerde melk (b.v. Friesche Vlag, bij de supermarkt)

 ko'i lechi kos di lechi koi antilliaans snoepgoed poedermelk recept

Bereiding ko’i lechi:

Meng de poedermelk, de suiker en het zout.

Voeg de vanille toe aan de gecondenseerde melk. Meng dit met de droge ingrediënten totdat het een deegje wordt.

Blijft het deeg plakken terwijl je alle ingrediënten al hebt toegevoegd? In dat geval kun je wat meer poedermelk toevoegen, totdat het deeg stevig wordt.

Kneed dit deegje en rol het uit tot een dikke plak (ongeveer 1cm) – dit kan ook met de hand worden platgedrukt.

Snijd de plak in stukjes (of steek er vormpjes uit) en laat deze goed drogen.

tip 1: Je kunt de ko’i lechi inpakken in cellofaan folie of in stukjes vetvrij papier.

tip 2: Voor extra feestelijke ko’i lechi kun je een paar druppels voedingsmiddelenkleurstof aan de gecondenseerde melk toevoegen!

Informatie:
recipe image
Recept
Ko'i lechi / kos di lechi - Antilliaans snoepgoed van poedermelk
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)