Sòpi di oester – gebonden oestersoep

door Linda Terrizzi

Deze sopi di oyster is een heerlijk zachte soep met een subtiele oestersmaak. De room maakt de soep zacht als fluweel. Op de Antillen valt deze soep bij veel mensen in de smaak. Je kunt zelf kiezen of je verse oesters of oesters uit blik gebruikt voor het maken van dit recept.

Ingrediënten:

  • ongeveer 24 oesters, vers of uit blik (incl. vloeistof)
  • 100gr. roomboter
  • 50gr. bloem
  • 2 takjes selderij, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200ml volle mel
  • 500ml visbouillon, mag van een blokje
  • 1/2 madamme Jeanette peper (naar smaak)
  • een theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • een paar takjes peterselie, fijngesneden

Bereiding:

Zeef de vloeistof van de oesters om er zeker van te zijn dat alle zand eruit is. Bewaar de vloeistof.



Was de oesters (in geval van verse oesters) en zet deze apart.

Smelt de boter met de bloem om een roux te maken. Kook deze, al roerend, enkele minuten totdat ze lichtbruin kleurt.

Voeg nu de gesneden ui en selderij toe en laat het geheel zo’n 3 minuten bakken.

Voeg de vloeistof van de oesters toe en wacht totdat de roux deze vloeistof verandert in een dik mengsel. Voeg daarna de melk toe.



Zorg ervoor dat je alle klontjes weg roert.

Voeg bouillon, zout, peper en madame Jeanette naar smaak toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Snijd de oesters in stukken en voeg deze toe. Laat de soep nog ongeveer 3 minuten koken.

Strooi als laatste de gehakte peterselie over de soep. Eet smakelijk!



 


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)