Home Recepten*gratis recepten Ponche crema – Eierpunch op z’n Antilliaans
zelfgemaakte ponche crema antilliaans recept

Ponche crema – Eierpunch op z’n Antilliaans

door Linda Terrizzi

Ponche crema, Ponche Caribe of Ponche Kuba… het zijn allemaal heerlijke drankjes die je zo kunt kopen. Maar het lekkerste zijn ze natuurlijk wanneer je ze zelf maakt! Vanaf nu steel je de show met je eigen ‘home made’ ponche crema! Tip: Je kunt er ook heerlijke toetjes mee maken!

Recept uit ons boek

Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Traditionele feestdrank

Deze drank wordt traditioneel geserveerd op feesten en verjaardagen. Omdat er na bereiding nog zo’n 15% alcohol in zit, is het alleen geschikt voor volwassenen. (Alhoewel de kinderen vaak slimme plannetjes bedenken om tóch aan een klein beetje van het zoete spul te komen!)



Rauwe eidooiers

Je kunt de ponche crema heel makkelijk zelf maken met ons recept. Ben je bang voor het gebruik van rauwe eidooiers? Eigenlijk hoeft het niet; de alcohol in dit recept doodt namelijk eventuele schadelijke bacteriën. Wil je ze toch liever niet gebruiken, vervang de eidooiers dan door gepasteuriseerde eieren óf door een gelijke hoeveelheid advocaat.

Ingrediënten:

  • 2 blikken gecondenseerde melk (2×400 gram)
  • 5 eieren
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel vanille-essence
  • 250ml rum
  • 1 eetlepel sterke koffie

Bereiding ponche crema:

Scheid de eidooiers van de eiwitten. In dit recept worden de eiwitten niet gebruikt.

klop de eidooiers totdat ze bijna wit van kleur zijn en enkele malen in volume zijn verdubbeld.

Meng de opgeklopte dooiers daarna met de overige ingrediënten en roer het geheel goed door elkaar.



Giet de ponche crema vervolgens in flessen en zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn.

Je kunt de flessen met ponche crema het beste gekoeld bewaren.

Ongeopend blijven ze zeker 2 weken goed. Een geopende fles kun je het beste binnen vijf dagen opmaken.


Probeer ook eens

Een alternatieve versie van dit drankje is de coquito. Je maakt het met een groot gedeelte kokosmelk. Houd je van koffie? Probeer dan onze ‘café al ponche‘ eens!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.



Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse ponche crema
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 917 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend