Deze lekkere hapjes maakten we voor het kerstfeest (op school) van onze jongste kinderen. De kaas quiches zijn een perfect hapje tijdens een feestje, borrel… of gewoon zomaar!
Je maakt deze kleine taartjes heel eenvoudig; het deeg is een Engelse “hot water crust”. Dat betekent dat je het maakt met kokend water. Wel oppassen bij het kneden dus!
We hebben het originele recept voor de hot water crust wel iets aangepast. Normaal wordt er namelijk geen roomboter, maar reuzel gebruikt in het deeg. Wil je het dus helemaal authentiek, dan zou je dat moeten gebruiken, maarre… met roomboter worden ze ook érg lekker!
Voor de vulling gebruik je je favoriete kaas. Wij gebruikten ’n lekkere belegen 48+ kaas, die heeft extra veel smaak. Een andere optie is om ze te maken met geitenkaas. Net wat je het lekkerste vindt, natuurlijk.
Van dit recept maak je ongeveer 36 quiches.
Tip: Je kunt van alles aan deze kleine quiches toevoegen om ze nóg meer smaak te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van blokjes ham of spek, stukjes paprika of een lepeltje sambal?

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 500 gr tarwebloem
- 1 tl zout
- 120 gr roomboter
- 275 ml water
Voor de vulling:
- 6 eieren
- 100 ml volle melk
- 300 gr geraspte kaas
- snufje zout en peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 tl mosterd
Bereiding kaas quiches
Begin met het maken van het deeg. Hiervoor neem je een pannetje waarin je de boter samen met het water aan de kook brengt. Doe de bloem ondertussen samen met het zout in een grote schaal.
Wanneer het water kookt, giet je het op de bloem. Roer vervolgens goed met een houten lepel, totdat je een samenhangend deeg krijgt. Kneed het deeg voorzichtig even. Let op: het is heet! Als het echt niet lukt, kun je het deeg ook even laten afkoelen.
Laat het deeg vervolgens 15 minuten rusten en maak ondertussen de vulling:
Breek de eieren in een grote kom en kluts ze. Meng er de melk, de geraspte kaas, zout en peper, paprikapoeder en de mosterd door. Roer het geheel goed door.
Vet nu een cupcake-bakblik in met boter. Bestuif je werkblad vervolgens met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik. Steek met een koekjesvorm of glas rondjes uit het deeg. Duw deze rondjes in de cupcakevormpjes, zodat je kleine bakjes krijgt.

Verwarm nu de oven voor op 175 graden.
Schep in elk ‘bakje’ een eetlepel van de vulling. Let op dat er genoeg kaas in de eetlepel ligt (de kaas heeft de neiging om naar beneden te zakken).
Wanneer alle quiches gevuld zijn, bak je ze in de oven in zo’n 30 minuten gaar en goudkleurig. Laat ze een minuutje in het bakblik afkoelen en haal ze er daarna uit. Laat ze nu helemaal afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Je kunt de quiches zo’n 3 dagen in de koeling bewaren of 1 dag op kamertemperatuur. Invriezen mag natuurlijk ook!
Probeer ook eens
Ben je gek op kaas? Probeer dan ook eens onze traditionele keshi yená (gevulde kaas)
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




