Tja… hoe gaan we dit nu weer verkopen? De naam en het originele gerecht zijn absoluut Maleis/Indonesisch… de invloeden zijn absoluut Chinees… en tóch is deze loempia een écht Antilliaans gerecht.
Antillianen die in Nederland een Vietnamese of Indonesische loempia kopen, klagen daarom altijd dat het toch anders is dan ‘thuis’.
Dit komt met name doordat we op de Antillen geen gebruik maken van loempiavellen die je kant en klaar kunt kopen. We maken deze liever zelf van een omelet die we daarna in een beslagje frituren. Daardoor is onze loempia zachter en is het deeg iets dikker en meer aanwezig dan bij de Oosterse variant.
RECEPT VOOR ANTILLIAANSE LOEMPIA’S
Je vindt het recept voor Curaçaose de loempia in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?
Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaanse snacks? Probeer dan ook eens onze pasteitjes met gehakt!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.






SOULFOOD Recepten
Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.