kuki long play antilliaanse koeken curaçao aruba bonaire recept koeki longplay

Kuki long play – Curaçaose koeken

door Linda Terrizzi
Kuki long play zijn grote, ronde en stevige koeken die vaak op Curaçao gegeten worden. Toen we via Instagram vroegen welk recept er nog miste in onze collectie, kwamen een aantal van jullie (natuurlijk) met deze bekende Curaçaose koeken aan.De kuki long play zijn anders dan ‘gewone’ boterkoekjes, omdat ze worden gemaakt met gesmolten boter en lichte karamel. Hierdoor wordt het deeg heel anders dan bijvoorbeeld zanddeeg of roomboterdeeg.De koeken worden lekker hard en bros na het bakken. Ideaal om in een kopje thee te dopen. De smaak van de (lichte!) karamel maakt ze extra lekker!Van ons recept maak je zo’n 15-20 koeken, afhankelijk van de grootte van je uitsteekvorm.

kuki long play antilliaanse koeken curaçao aruba bonaire recept koeki longplay

INGREDIËNTEN:

In deze koekjes gaan eigenlijk geen ‘aparte’ ingrediënten. Het is simpelweg een goede mix vinden tussen bloem, suiker en boter, om de zo typische smaak en textuur van de kuki long play te verkrijgen.

RECEPT VOOR KUKI LONG PLAY:

Het recept voor deze traditionele, Curaçaose koeken is te vinden in ons dikke kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken’. In dit boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao.We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.
de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze traditionele pindakoekjes (lèter di pinda)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.kuki long play antilliaanse koeken curaçao aruba bonaire recept koeki longplay

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
kuki long play - Antilliaanse koeken / recept van Curaçao
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 809 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)