Home collectiesAntilliaanse snacks Hondel / Antilliaanse snack
hondel antilliaanse snack recept jurino antilliaans-eten.nl

Hondel / Antilliaanse snack

door Linda Terrizzi

Er is ons in de afgelopen jaren vaak gevraagd naar het recept voor de beroemde Antilliaanse hondel. De hondel is een soort loempia, maar dan met een vulling van onder andere een knakworstje en zuurkool.

Het is dus duidelijk een mooie mix van culturen: je vindt er de Nederlandse zuurkool (met worst) in, maar dan ‘op z’n Oosters’ opgerold en gefrituurd.Toch is het niet zo simpel als ‘gewoon’ een worstje en zuurkool in een loempiavel rollen, want hey… we willen natuurlijk wel SMAAK! Daarom wordt de zuurkool eerst stevig gekruid en gebakken voordat hij verwerkt wordt in de hondel.

Ingrediënten

In deze Antilliaanse snack gaan naast (natuurlijk!) zuurkool en knakworstjes ook eieren, paneermeel en flink wat specerijen. Ook maken ze gebruik van kant-en-klare loempiavellen. Wel zo handig!

Wil je toch liever alles zelf maken? Dan kun je eerst flensjes bakken en die gebruiken om de hondel van te maken. Door het gebruik van ei, plakken de randen goed aan elkaar en zullen ze niet open gaan wanneer de snacks gefrituurd worden.

Dat is trouwens wel érg fijn, omdat de gekruide zuurkool je frituurolie goed kan verpesten wanneer deze vrijkomt tijdens het bakken. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Recept voor hondel

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse snack natuurlijk  in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. In het hoofdstuk ‘snacks’ staat ‘ie, samen met nog zo’n 35 andere lekkere hapjes.

In het boek vind je daarnaast echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens…

Ben je gek op Antilliaanse snacks? Probeer dan ook eens onze traditionele pastechi. Met het recept op onze site ben je van succes verzekerd!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Hondel - Antilliaanse snack met worst en zuurkool - recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2182 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend