flancocho kesio quesillo flan creme brulee chocoladecake recept antilliaans eten shainy zolanski jurino

flancocho – Flan met chocoladecake

door Linda Terrizzi

Flancocho is een ideaal recept voor wie niet kan kiezen: eet je liever kesio of chocoladecake? Met dit recept hóef je niet te kiezen… je bakt beide in één vorm, waardoor je een geweldig toetje met twee lagen krijgt. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

We hebben de flancocho te danken aan de Portugese invloeden die nog altijd heel sterk aanwezig zijn op de Antillen.



Ingrediënten:

  • 300gr. suiker, voor de karamel.
  • 100gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • 150gr. suiker
  • 1 ei
  • 175gr. bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 150ml. karnemelk
  • een snufje zout

Voor de flan:

  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (400ml.)
  • 400ml. volle melk
  • 5 eieren
  • 100gr. roomkaas
  • 1 dopje vanille essence

Liever een video?

In onderstaand filmpje zie je hoe Shainy Zolanski de lekkere flancocho maakt:


Bereiding flancocho:

Vet een tulbandvorm in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.



Doe de suiker in een steelpan en verhit deze totdat alle suiker is opgelost en een dikke, donkerbruine karamel ontstaat.

Giet de karamel in de tulbandvorm en zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is.

Neem een kom en klop daarin de roomboter met de suiker totdat je een romig geheel krijg. Klop er daarna 1 ei in.

Zeef de bloem, de bakpoeder, het zout en de cacaopoeder in een andere kom. Meng nu voorzichtig de bloem en de karnemelk door de boter totdat een glad beslag ontstaat.



Meng de gecondenseerde melk, volle melk, roomkaas, eieren en vanille in een blender.

Giet het mengsel voor de flan in de tulbandvorm.

Schep nu voorzichtig het cakebeslag bovenop. Niet mengen!!!

Sluit de vorm goed af met aluminiumfolie en plaats het in een grotere schaal gevuld met water.

Bak de flancocho (au bain marie) in ongeveer 90 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uit komt.

Laat de flancocho ongeveer een uur afkoelen  en kiep daarna de vorm om op een bord.



Plaats de flancocho minstens 3 uur in de koelkast. Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Vind je dit recept lekker? Probeer dan ook eens onze (traditionele) kesio!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Flancocho - dessert van kesio/quesillo en chocoladecake - recept + video
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2130 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)