Home Recepten*gratis recepten chukulati pinda – chocomelk met pinda
antilliaanse chocomel, chukulati pinda

chukulati pinda – chocomelk met pinda

door Linda Terrizzi

Chukulati pinda móet je een keer proberen! Deze heerlijke versie van Antilliaanse chocomel is écht een traktatie. De pinda en de kaneel geven het geheel nét even iets extra’s… namelijk extra smaak en extra romigheid. Toch maak je deze lekkere drank in dezelfde tijd als ‘n normaal kopje chocomel. Helemaal goed dus!

Ben je écht gek op pinda? Maak dan ook eens onze traditionele koekjes in de vorm van de letter S!



Antilliaanse chocomel

Vroeger kregen de kinderen deze lekkere, dikke chocomel te drinken als zij uit school kwamen. Veel mensen hebben er daarom heerlijke herinneringen aan. Waar we in Nederland chocomel vooral associëren met koude dagen, is het op de Antillen geen enkel probleem om ‘n kopje van deze warme drank te drinken wanneer het buiten 30 graden is. Hetzelfde geldt trouwens voor erwtensoep en stamppot, maar die verhalen zal ik jullie dit keer besparen…

Als je deze chukulati pinda gaat maken, doe het dan meteen goed: voeg een snufje kaneel en mini-marshmallows toe als versiering en het wordt ‘n feest in een kopje! Gegarandeerd succes bij kinderen enne… natuurlijk ook bij ‘grote mensen’!

Dit recept is voor 4 glazen.

INGREDIËNTEN:

  • 100 gr pure chocolade
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1/2 theelepel kaneel
  • een dopje vanille essence
  • 750 ml melk
  • optioneel: marshmallows, ter versiering

BEREIDING CHUKULATI PINDA:

Samen met Desirée en Sarah maakte ik de chukulati pinda op magische wijze. Als je geen zin hebt om te lezen, dan kun je onze video bekijken:

  1. Breek de chocolade in stukjes.
  2. Doe de chocoladestukjes in een pan en smelt ze samen met de pindakaas.
  3. Roer het geheel goed door elkaar, zodat er geen klontjes achterblijven.
  4. Voeg nu de kaneel en de vanille essence toe.
  5. Roer het geheel nogmaals goed door totdat het een glad mengsel vormt.
  6. Voeg als laatste de melk toe en verwarm het geheel totdat het kookt.
  7. Blijf gedurende het hele proces kloppen met een garde.
  8. Als de melk heeft gekookt, kun je de chocomelk over 4 glazen of kopjes verdelen.
  9. Let op dat je de chukulati pinda hierna snel verwerkt, zodat er geen vel op komt!
  10. Voeg eventueel een extra snufje kaneel marshmallow ter versiering toe. – Drink smakelijk!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend