Caribische garnalencurry gestoofde garnalen in saus recept antilliaans eten jurino

Caribische garnalencurry

door Linda Terrizzi

Deze Caribische garnalencurry is snel gemaakt, en een gegarandeerd succes!

Het grote voordeel van garnalen is dat ze zo snel klaar zijn. Je kunt ze makkelijker te lang koken dan te kort. Waar een stoofschotel van rund of geit meer dan 2 uur moet koken, is deze garnalen curry binnen 10 minuten klaar. Precies in de tijd dat je rijst kookt heb je dus een lekkere, complete maaltijd!



Ingrediënten:

  • 500gr. rauwe garnalen, gepeld
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels kerriepoeder

Voor de saus:

  • 1/2 groene paprika, in blokjes
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje verse thijm (of 1 theelepel gedroogde)
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1/2 madame Jeanette peper, fijngesneden
  • 1 eetlepel maïzena
  • 150ml water

Bereiding Caribische garnalencurry:

Pel als eerste de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Kruid de garnalen daarna met zout, peper en kerriepoeder en zet ze apart.

Verhit vervolgens de olie in een pan.

Fruit nu de paprika, ui en knoflook totdat de ui glazig wordt.



Voeg daarna de tijm en de kokosmelk toe en laat de pan op laag vuur verder pruttelen.

Voeg nu ook het zout, de ketchup, de madame Jeanette peper en kerriepoeder toe.

Roer het geheel vervolgens goed door.

Voeg daarna de garnalen toe en wacht tot ze roze kleuren.



Meng nu het water met de maïzena en voeg dit toe.

Laat het geheel vervolgens 2 minuten koken, totdat de garnalen stevig zijn en de saus is ingedikt.

Voeg tenslotte zout en peper naar smaak toe.

Serveer met rijst of funchi – eet smakelijk!


Recept uit Nos Kushina Moderno

Dit recept is één van de hoofdgerechten uit ons tweede kookboek ‘Nos Kushina Moderno’. Het staat in het hoofdstuk ‘Island food’, waarin je nog veel meer lekkere recepten met vis- en schelpdieren tegenkomt.

Daarnaast bevat het boek nog 164 pagina’s met snacks, hoofdgerechten, drankjes en taarten… én zelfs een heel hoofdstuk met ijsjes en ander bevroren lekkers.



Mijn favoriete onderdeel uit het boek is de 6 portretten van “Antillianen in Nederland”, waarbij interessante mensen hun levensverhaal en bijbehorend familierecept delen. Zo deelt mevrouw Barnes haar recept voor ‘icebox cake’ uit Saba en geeft Wayne je ’t recept voor zijn beroemde groenteburger.

Door op onderstaande foto te klikken, kun je een korte video bekijken waarbij we even langs ELKE bladzijde uit het boek bladeren:

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens:

Ben je gek op garnalen? Probeer dan ook eens deze gebakken garnalen met kokos!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Caribische garnalencurry - gestoofde garnalen in saus
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1851 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)