Home Recepten*gratis recepten Cabaron ku coco – kokos garnalen
cabaron ku coco arubaanse kokos garnalen coconut popcorn shrimp antilliaans eten jurino

Cabaron ku coco – kokos garnalen

door Linda Terrizzi

Cabaron ku coco zijn gefrituurde garnalen met een laagje kokos. Ze worden op deze manier vaak op Aruba gegeten. Deze garnalen met kokos zijn heerlijk als hapje, snack… of natuurlijk als gedeelte van de avondmaaltijd!

Het laagje kokos dat om deze ‘cabaron ku coco’ gaat laat je de Cariben proeven. Tropisch dus! Het is een welkome afwisseling voor het ‘standaard’ beslagje waarin vis en garnalen vaak gebakken worden.



Zorg ervoor dat de garnalen die je gebruikt goed zijn schoongemaakt en dat het darmkanaal is verwijderd. Omdat de garnalen gepaneerd worden met de kokos heb je hier tijdens het eten natuurlijk geen zicht meer op. Het is verder de bedoeling dat de garnalen van hun schaal zijn ontdaan, maar dat ‘t staartje blijft zitten.

Dit recept is voor 4 porties (6 garnalen per persoon)

Ingrediënten:

  • 24 garnalen – gepeld, maar met staart
  • 1 ei
  • 50 gr tarwebloem
  • 150 ml bier
  • 1 theelepel bakpoeder
  • nogmaals 2 eetlepels bloem
  • 150 gr kokosrasp
  • zonnebloemolie, om te frituren

Bereiding cabaron ku coco:

Meng het ei met de tarwebloem, het bier en de bakpoeder in een kom.

Zet vervolgens twee andere kommetjes klaar: één met kokos en één met 2 eetlepels bloem.



Haal de garnalen als eerste door de bloem. Haal ze daarna door het biermengsel.

Als laatste haal je de garnalen door de kokos en leg je ze op een bord.

Zet de garnalen hierna 30 minuten in de koelkast.

Verhit ondertussen de zonnebloemolie tot 175 graden.



Ba de garnalen ongeveer 3 minuten in de hete olie, totdat ze goudkleurig zijn. Bak ze vooral niet te lang, omdat ze dan taai en rubberachtig kunnen worden.

Laat de garnalen tenslotte uitlekken op keukenpapier en serveer ze daarna met je favoriete dipsaus. Eet smakelijk!

Probeer ook eens

Ben je gek op garnalen?  Probeer dan ook eens onze Caribische garnalencurry of deze lekkere gebakken gamba’s met knoflook en citroen!

Informatie:
recipe image
Recept
Cabaron ku coco - Arubaanse kokos garnalen
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1183 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.




Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend