arroz a la cubana arros cubana recept antilliaans eten

Arroz a la Cubana – Cubaans rijstgerecht

door Linda Terrizzi

Een Caribische klassieker, namelijk “arroz a la Cubana”.  Met Cubaanse roots kun je eigenlijk niet fout gaan.

Deze maaltijd bestaat uit gebakken rijst met groenten, bakbananen en een spiegelei. Makkelijk, maar vooral héél lekker! Het volgende recept is voor 4 personen.



Ingrediënten:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 250 gr gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje maïskorrels
  • 200 gr doperwten (vriezer)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 4 eieren
  • 1 bakbanaan, in plakjes
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 kopjes gekookte witte rijst
  • zout en peper naar smaak

Bereiding ARROZ A LA CUBANA:

Verhit als eerste 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak hierin de knoflook en het laurierblad totdat ze geuren.

Voeg hier daarna de gesnipperde ui aan toe en fruit deze tot hij glazig ziet.

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het geheel totdat het vlees gaar is.

Neem nu de wortel, paprika, maïskorrels en doperwten en voeg deze toe aan het mengsel.



Bak het geheel nu totdat de groenten zacht zijn.

Voeg daarna het blikje tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg vervolgens de sojasaus, de rozijnen en zout en peper naar smaak toe.

Neem nu de schijfjes bakbanaan en bak ze in een beetje olie totdat ze goudkleurig zijn.



Maak daarna van de 4 eieren een spiegelei, door ze voorzichtig aan één kant te bakken in een koekenpan.

Plaats nu een portie rijst op elk bord. Voeg hier wat van de saus met groenten en vlees aan toe.

Maak het bord tenslotte af door enkele schijfjes bakbanaan langs de rijst te leggen.

Leg als laatste op elk bord een spiegelei. – Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op snelle gerechten? Probeer dan ook eens onze Caribische garnalencurry!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Arroz a la Cubana - RECEPT voor Cubaanse rijst met gehakt en ei
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1172 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)