Antilliaanse arepa di pampuna, pompoenpannenkoeken

Arepa di pampuna – pompoenpannenkoeken

door Linda Terrizzi

Op de Antillen worden deze arepa di pampuna (pompoenpannenkoeken) gegeten als ontbijt of tussendoortje. Ze zijn heerlijk zoet en daarmee prima geschikt voor kinderen. Op die manier krijgen de kleintjes nog voor het middaguur een flinke portie groenten, en dus vitamientjes, binnen!

Ook kunnen ze als bijgerecht tijdens het diner worden geserveerd. Ondanks hun zoete smaak passen ze perfect bij vlees of vis. Laat in dat geval de topping van suiker weg!

We hebben het recept van arepa di pampuna voor je uitgeschreven, zodat je de pompoenpannenkoeken gemakkelijk na kunt maken. Kijk je liever een video? Natúúrlijk zit er ook een korte instructie op film bij. Zo zie je in 50 seconden meteen wat je moet doen… wel zo handig!

Recept uit ons kookboek

Het recept voor de arepa di pampuna is natuurlijk ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Dit recept is voor 4 personen.





Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 500 gram pompoen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 ml melk (meer indien nodig)
  • 200 gr bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • een snufje zout
  • (optioneel) 50 gr. rozijnen

Voor dit recept gebruik je het beste een ronde, oranje pompoen of flespompoen. Beide pompoenen kun je in de supermarkt vinden.

Bereiding arepa di pampuna:

Verwijder ze zaadjes van de pompoen, schil hem en snijd hem in kleine stukken. Kook de pompoen dan in water met een theelepel zout gaar en prak het vruchtvlees met een vork of maal het met een keukenmachine.

Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoen en roer goed tot een dik beslag ontstaat. Houd je van rozijnen? Voeg dan op dit moment zo’n 50 gram rozijnen toe aan het beslag.

Het beslag voor de arepa di pampuna moet lijken op dat van American pancakes, niet op die van Nederlandse pannenkoeken! Is het beslag toch te dik? Voeg dan een klein beetje extra melk toe.



Verhit vervolgens olie in een pan en bak hierin 3 pannenkoekjes (1 grote eetlepel beslag per stuk) per keer totdat ze aan beide kanten bruin zijn.

Wanneer de arepa di pampuna op zichzelf gegeten worden, kun je ze eventueel met wat suiker bestrooien. – Eet smakelijk!


Video arepa di pampuna maken

Bekijk deze korte video om ongeveer te zien hoe de arepa di pampuna worden gemaakt:


Probeer ook eens

Ben je echt gek op deze pompoenpannenkoeken? Dan lust je misschien ook wel een lekkere stoofschotel of een taart waarin pompoen verwerkt is!

Alternatieve spelling: repa di pampuna, reskoek, reskuk


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
arepa di pampuna - reskuk - Antilliaans recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1500 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)