Home Receptenbijgerecht Mango Peppersauce / pika
mango peppersauce recipe recept antilliaanse pika sambal mangochutney

Mango Peppersauce / pika

door Linda Terrizzi

Deze mango peppersauce is een heerlijke sambal (of pika) op basis van mango. Door het gebruik van de vrucht wordt de saus niet alleen pittig, maar ook lekker zoet en fruitig.

Mango en hete pepers doen het samen heel goed. Denk maar eens aan de klassieke mangochutney uit de Indiase keuken. In chutney meng je de mango’s met hete pepers, uien, suiker en azijn tot een lekker bijgerechtje.Je kunt mango combineren met spaanse peper, maar de tropische madame Jeanette pepers geven de saus een extra diepgang, doordat ze ook weer hun eigen smaak toevoegen.

Deze saus heeft trouwens zijn oorsprong op de Engelssprekende eilanden in het Caribische gebied. In St. Maarten en Saba wordt deze saus graag gegeten, maar bijvoorbeeld ook in Trinidad en Jamaica vind je het vaak op de menukaart.

mango peppersauce recipe recept antilliaanse pika sambal mangochutney

Ingrediënten

Naast -natuurlijk!- mango, gaan er in deze saus onder andere madame Jeanette pepers en knoflook. Hierdoor krijgt de saus zijn kruidige en frisse smaak. Gecombineerd met het zoete van de mango’s is deze peppersauce echt onweerstaanbaar lekker

Recept voor Mango peppersauce

Je vindt het recept voor deze pittige, Caribische saus natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Mango peppersauce - Antilliaanse sambal met mango / recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 580 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend