antilliaanse ham di pasku kerstham

Ham di pasku – Traditionele Antilliaanse kerstham

door Linda Terrizzi

Geen Antilliaans kerstfeest is compleet zonder een paar plakjes Ham di Pasku.  We gaan in dit recept uit van een compleet RAUWE ham. Wanneer je bij de slager een gerookte / gekruide ham hebt gekocht, mag je direct beginnen bij stap 3 (het voorverwarmen van de oven)

Voor de perfecte ham di pasku kun je ons artikel lezen met de 10 tips om jouw ham onvergetelijk te maken.



INGREDIËNTEN:

  • 1 Kleine ham (2 tot 2,5 kg)
  • 150 gram Bruine suiker
  • 4 eetlepels Honing
  • 1 liter Rode wijn
  • 1 Grote groene paprika, grof gesneden
  • 5 Laurierblaadjes
  • 1/2 bos Peterselie, gesneden
  • 10 Kruidnagels
  • 1 Ui, grof gesneden
  • 5 teentjes Knoflook, gesneden
  • 1 Klein blikje ananasringen (400ml)
  • 5 glacée kersen, gehalveerd

BEREIDING HAM DI PASKU:

Breng de ham in de rode wijn aan de kook en voeg daarna de paprika, laurierblaadjes, peterselie, ui, knoflook en bruine suiker toe.

Laat het geheel vervolgens een uur zachtjes koken. Haal de ham dan uit het mengsel en laat hem 30 minuten rusten.

Verwarm de oven nu voor op 180 graden. Kerf daarna met een scherp mes 10 kleine ruitjes (verdeeld over de ham) en steek in elk ruitje een kruidnagel.

Bestrijk de ham dan met de honing en laat hem in 45 minuten mooi bruin worden in de oven. Haal de ham daarna uit de oven en verwijder de kruidnagels.



Versier de ham nu met de ananasringen en kersen (gebruik hiervoor tandenstokers) Plaats de ham daarna nog 10 minuten in de oven met de ananas en kersen, zodat ook die mooi glazig worden.

Laat de ham tenslotte minstens 15 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je op zoek naar meer traditionele kerstgerechten? Probeer dan ook eens onze ayaka of sùlt!




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Ham di pasku - Antilliaanse kerstham zelf maken / RECEPT
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1848 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)