Home Recepten*gratis recepten Masbango hasá – Krokant gebakken horsmakreel
masbango masbangu hasa horsmakreel antilliaans gebakken vis recept

Masbango hasá – Krokant gebakken horsmakreel

door Linda Terrizzi

Masbango hasá (gebakken horsmakreel) is één van de meest gegeten visjes op de Antillen. De smaak is vrij neutraal, waardoor hij bij bijna iedereen in de smaak valt.

De horsmakreel is ‘n stuk minder vet dan de normale makreel en laat zich kennen door de extra lijn met diamantvormige schubjes die langs de zijkant van de vis loopt.Je kunt horsmakreel in Nederland op de markt vinden. Op de Antillen koop je ze natuurlijk rechtstreeks van een (bevriende) visser.  We eten deze vis graag zo puur mogelijk – gewoon gebakken of gegrild, met een flinke lepel krioyo saus ernaast.

Dit recept is voor 4 personen.

masbango masbangu hasa horsmakreel antilliaans gebakken vis recept

Ingrediënten:

  • 8 horsmakrelen
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding masbango hasá:

Was de masbango onder stomend water. Snijd de buikholte open en verwijder de ingewanden. Verwijder eventueel ook de kieuwen van de vis.Kerf de vis aan beide zijkanten driemaal in en smeer hem in met olie, zout en peper.

Verhit een grillpan of barbecue en grill de visjes aan beide kanten.

Afhankelijk van de grootte van de vis duurt het ongeveer 5 minuten per kant, totdat de huid knapperig is en het vlees gaar.


Bereiding krioyo saus

Zie deze pagina informatie over de saus. Het recept voor de klassieke ‘krioyo saus’ is te vinden in ons kookboek Nos Kushina Krioyo.

In dat boek vind je daarnaast nog meer dan 100 recepten uit de Antilliaanse keuken. Van snacks tot hoofdgerechten en van specials tot heerlijke taarten… we hebben geprobeerd om een zo compleet mogelijke collectie te maken.

nos kushina krioyo jurino ignacio antilliaans kookboek

Als je op de afbeelding hierboven klikt, kun je op de productpagina een korte video bekijken waarin we langs elke bladzijde van het boek bladeren. Ook kun je daar de inhoudsopgave alvast downloaden. Wel zo makkelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse visgerechten? Probeer dan ook eens onze gebakken red snapper!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.Informatie:
recipe image
Recept
Masbango hasá - krokant gebakken horsmakreel op z'n Antilliaans
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1412 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend