Home Recepten*gratis recepten Webu yená – Gevulde eieren op z’n Antilliaans
webu yená antilliaanse gevulde eieren recept feest snack buffet

Webu yená – Gevulde eieren op z’n Antilliaans

door Linda Terrizzi

In de keuken van bijna elk land vind je wel een vorm van gevulde eieren. Zo ook in de Antilliaanse keuken. We noemen ze webu yená en we maken ze lekker fris en spicy met cayennepeper en mosterd. Webu yená zijn een snelle en simpele toevoeging voor elk feestbuffet.

Het is het fijnste wanneer je de vulling terug in de eieren spuit met een spuitzak. Zo wordt het resultaat netjes en loop je minder risico om te knoeien. Als je geen spuitzak hebt, kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ twee theelepels gebruiken om de vulling in de eieren te plaatsen.



Webu yená bewaren

Je kunt deze gevulde eieren tot twee dagen van tevoren maken. Bewaar ze dan altijd in de koelkast. Invriezen is bij dit gerecht helaas geen optie. Als je de webu yená maakt, kun je ze het beste in een afgesloten doos in de koelkast bewaren. Zo voorkom je dat het eigeel uitdroogt.

Een andere optie is om de lege (halve) eiwitten samen in een doos in de koelkast te bewaren en het aangemaakte eigeel in de spuitzak te laten totdat je de gevulde eieren gaat serveren. Als het zover is, hoef je dan alleen de eiwitten en de spuitzak uit de koelkast te halen en kun je de webu yená lekker snel opmaken.

Ingrediënten:

  • 12 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel (Franse) mosterd
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel piccalilly (alleen de saus)
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: reepjes bosui of paprika, om te versieren

webu yená antilliaanse gevulde eieren recept feest snack buffet


Bereiding van webu yená:

Kook als eerste de eieren in 10 minuten tot het geel hard is. Snijd de eieren daarna doormidden en schep het eigeel in een kom.

Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan het eigeel en prak alles met een vork totdat het een gladde massa is. Doe de massa nu in een spuitzak en vul de halve eiwitten ermee.



Ter garnering kun je tenslotte nog wat extra cayennepeper over de webu yená strooien of ze versieren met stukjes paprika of bieslook. Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op (hartige) Antilliaanse hapjes? Probeer dan ook eens onze soesjes met kip of tonijnvulling!

Informatie:
recipe image
Recept
Webu yená / gevulde eieren op z'n Antilliaans
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1251 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend