stropi di tamarijn tamarein siroop tamarinde

stropi di tamarein / warapa (tamarinde siroop)

door Linda Terrizzi

We weten het – de stropi di tamarijn is niet het meest fotogenieke drankje. De bruine kleur is nou niet bepaald aantrekkelijk te noemen. Tóch zijn heel veel mensen gek op dit drankje.

We noemen het stropi di tamarein of warapa. Maar hoe je het ook noemt, het is een heerlijke, verfrissende drank. Een beetje zuur van de tamarinde, maar vooral erg ‘dushi’ (zoet)! De tamarinde die zo veel op de Antillen voorkomt is dan ook de ideale vrucht voor het maken van een lekkere siroop. Hij is van zichzelf namelijk al heerlijk zuur en hoeft voor de smaak alleen nog maar wat suiker.Je maakt deze stropi di tamarijn met gedroogde tamarindes uit de toko. Eventueel kun je ook een blok tamarindepulp gebruiken. Let in beide gevallen goed op dat je alle pitjes verwijdert!

Ingrediënten:

  • 500gr. rijpe tamarindes of 300gr. tamarindepulp
  • 250gr. suiker*
  • 250ml. water

Bereiding stropi di tamarijn:

Verwijder de schil van de tamarindes en spoel het vruchtvlees vervolgens goed af. Breng de stukken tamarinde daarna met het water aan de kook en kook ze tot het vruchtvlees loslaat van de pitten.

Zeef het mengsel nu en vang het vocht op. Voeg daarna ook de suiker toe.

Breng vervolgens het tamarindesap met de suiker aan de kook.Kook het mengsel vervolgens op matig heet vuur tot een dikke siroop (circa 15 minuten). Schep nu eventueel schuim van de siroop af.

Laat de stroop daarna afkoelen en giet het in een goed schoongemaakte (glazen) fles.

TIP: Gekoeld blijft de niet-aangelengde siroop twee weken houdbaar.

Om de siroop te drinken vul je een glas met 1/3 siroop en 2/3 water.Natuurlijk geldt voor dit recept dat de hoeveelheid suiker aan te passen is naar eigen smaak! Je kunt gerust meer of minder suiker nemen dan aangegeven.


Probeer ook eens

Ben je gek op tropische drankjes? Probeer dan ook eens onze limoensiroop (awa di lamunchi)!

Social media

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg ons dan via FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST óf abonneer je op ons YOUTUBE kanaal!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
stropi di tamarein / warapa (tamarinde siroop) - recept stropi di tamarijn
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2312 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)