Home Recepten*gratis recepten stobá van okra (100% veganistisch)
stoba van okra antilliaanse okrasoep jambo recept

stobá van okra (100% veganistisch)

door Linda Terrizzi

Met okra’s hoef je écht niet altijd soep te maken. Hoewel onze traditionele jambo errug lekker is, zijn okra’s ook heerlijk wanneer ze in combinatie met andere groenten worden bereid. Zoals in deze hartige stoofschotel bijvoorbeeld!

Deze stobá (stoofschotel) is daarnaast helemaal veganistisch. Lekker voor een (bewust) dagje zonder vlees dus.



Door de flinke hoeveelheid bonen in het gerecht, krijg je zelfs zonder vlees of andere dierlijke producten méér dan genoeg eiwitten binnen. Met een schaaltje rijst of een lekker stuk funchi maak je er een complete maaltijd van.

Bonuspunten: het gerecht is makkelijk te maken en goed voor je budget!

Dit gerecht is voor 4 personen.

INGREDIËNTEN:

  • 2 el olijfolie
  • 50 gr tarwebloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • een groene paprika, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gr okra’s, in ringetjes
  • 400 gr (1 blik) tomatenblokjes
  • 500 ml groentenbouillon (mag van een blokje)
  • 200 gr champignons, in stukken
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 gr gekookte kidneybonen (mag uit blik)
  • 200 gr gekookte groene linzen (mag uit blik)
  • 2 tl donkere sojasaus / ketjap manis
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: vergehakte peterselie en 1/2 madame Jeanette peper, voor extra pit

stoba van okra antilliaanse okrasoep jambo receptBEREIDING STOBÁ VAN OKRA:

Neem een flinke pan en verhit deze op middelhoog vuur. Voeg nu de olie en de bloem toe en roer, totdat de bloem is opgelost en begint te kleuren.



Voeg daarna de gesnipperde ui toe en draai het vuur zacht. Fruit de ui, totdat deze glazig ziet. Doe daarna de stukjes paprika, de selderij, de knoflook en de okra ringetjes in de pan en roer goed.

Bak deze ingrediënten vervolgens zachtjes aan voor ongeveer 10 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes, de bouillon en de champignons toe. Roer het geheel nogmaals goed door elkaar.

Voeg tenslotte de laurierblaadjes, de sojasaus en eventueel de madame Jeanette peper + extra zout en peper toe.

Laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen en voeg daarna de bonen en linzen toe. Laat de stobá nu nog zo’n 10 minuten zacht koken.



Strooi als laatste versgehakte peterselie over het gerecht. Serveer de stobá met rijst of funchi.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op veganistische gerechten? Probeer dan ook eens onze munt/spinazierijst met pittige tofu!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

 



Informatie:
recipe image
Recept
stobá van okra - 100% veganistisch!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 720 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend