Home Recepten*gratis recepten Carne mechada – Het lekkerste draadjesvlees
Carne mechada - Antilliaans draadjesvlees recept

Carne mechada – Het lekkerste draadjesvlees

door Linda Terrizzi

Carne mechada is nog zo’n juweeltje dat we van onze Zuiderburen hebben overgenomen. De Venezolanen maken dit gerecht al eeuwenlang en ook op de Antillen is het inmiddels méér dan ingeburgerd.

Bij elke truk’i pan kun je inmiddels een heerlijk broodje carne mechada kopen. Ook geserveerd met rijst of funchi is het een heerlijke maaltijd.



Ga je zelf broodjes met carne mechada maken? Gebruik dan (natuurlijk!) ons recept voor traditionele Antilliaanse broodjes, genaamd Pan Será

Of kies (zoals op de foto) voor de Venezolaanse arepa.

Dit recept is genoeg voor een hoofdgerecht voor 4 personen, of 6 gevulde broodjes.

Ingrediënten:

  • 500 gr rundvlees (riblappen, sucadelappen of ander stoofvlees)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 madame Jeanette peper
  • 1 paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • zout naar smaak
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70gr.)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding carne mechada:

Plaats het vlees in een pan en vul aan met water totdat het vlees onder staat. Voeg een theelepel zout toe.



Kook het vlees 2 uur, totdat het helemaal gaar is.

Laat het geheel afkoelen en haal het vlees uit het water. Zet het water apart.

Neem het vlees en haal het met twee vorken uit elkaar. Je hebt nu een grote hoeveelheid losse ‘draadjes’ vlees.

Verhit de olijfolie in een steelpan op matig vuur.



Doe de ui, de paprika, de madame. Jeanette peper en de knoflook in de pan en fruit deze op laag vuur totdat de ui glazig ziet.

Voeg het vlees toe aan de groenten. Voeg nu ook wat zout, de zwarte peper en de komijn toe. Bak dit nogmaals zo’n 5 minuten.

Voeg een beetje van het kookwater van het vlees toe. Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.

Kook het gerecht onder voortdurend roeren in 15 minuten gaar en smakelijk.

Serveer bij rijst of funchi, of op een broodje. Eet smakelijk!

Recept uit ons kookboek

Je vindt het recept voor deze heerlijke carne mechada natuurlijk ook in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio
Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse carne mechada - het lekkerste draadjesvlees
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 920 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend