Antilliaanse karkó, sopi di karko recept

Sopi di karkó – soep van kroonslak

door Linda Terrizzi

Eén van de meest traditionele gerechten op de Antillen is de ‘sòpi di karkó’ – oftewel soep van kroonslak. De slak huist in een prachtige grote schelp. Het vlees van de kroonslak moet met een vleeshamer meermaals worden geslagen om het mals te maken. Daarna wordt er een heerlijke soep van gekookt.

Karkó kopen

In Europa kun je het vlees van de karkó in principe niet kopen. Doordat de slak op sommige plaatsen in de wereld beschermd is, mag het eigenlijk niet verkocht worden als vlees.  Toch vind je het soms in de vriezer bij toko’s of op de markt. Meestal moet je er dan wel even om vragen. Omdat het zo’n traditioneel recept is wat op de Antillen nog volop gegeten en verkocht wordt, hebben we tóch besloten om het recept voor deze soep op te nemen in ons tweede kookboek ‘Nos Kushina Moderno’.

Recept van sòpi di karkó

Je vindt het recept voor de sopi di karko in ons kookboek Nos Kushina Moderno. In ons tweede kookboek hebben we zelfs een heel hoofdstuk met heerlijke gerechten van vis- en schelpdieren. Daarnaast vind je op de 164 pagina’s nog veel meer Caribische recepten.

Van hoofdgerechten tot snacks (heel veel pastechi!) en van ijsjes tot drank… er staat voor iedere gelegenheid wel iets in. Door op onderstaande foto te klikken, kun je in een korte video alvast even langs ELKE pagina van het boek bladeren. Wel zo handig!

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens

Ben je gek op recepten met schaal- en schelpdieren? Probeer dan ook eens deze lekkere Caribische curry met garnalen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, of tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Sopi di karkó - Recept voor Antilliaanse soep
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2254 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)