Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Recepten*gratis recepten Rijstsalade met surimi

Rijstsalade met surimi

door Linda Terrizzi

In dit vijfde deel van onze ‘budget bites’ geven we een lekker recept met Caribische smaak, dat per persoon niet meer dan €2,00 mag kosten. Deze heerlijke rijstsalade met surimi is een complete maaltijd met rijst, groenten en vis. Het kost per persoon €1,60 en is ook nog eens heel makkelijk te maken! Dit recept is voor 4 personen.

INGRDIËNTEN:

  • 2 kopjes langkorrelige rijst (b.v. Surinaamse)
  • 2 wortelen
  • 1 blikje maïskorrels (400 ml)
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 200 gr surimi
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel donkere sojasaus

BEREIDING:

Was de rijst goed en kook het daarna gaar in 3 kopjes water met een theelepel zout.




Laat de rijst afkoelen en maak de korrels los met een vork.

Snijd de wortelen in schijfjes en de paprika en surimi in blokjes.

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de paprika, de wortel en de doperwten kort aan.

Voeg enkele eetlepels water toe en stoof de groenten beetgaar.




Voeg de groenten toe aan de rijst.

Voeg ook de stukjes surimi en de maïskorrels toe.

Maak een dressing door de olijfolie, de azijn, de suiker, het zout, de peper en de sojasaus te mengen.

Giet deze dressing over de salade en meng het geheel goed door elkaar.



Serveer de salade goed gekoeld.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten...

Translate »