Home complete Antilliaanse keuken Macaroni ku keshi
macaroni ku keshi antilliaanse mac and cheese recept

Macaroni ku keshi

door Linda Terrizzi

Je raadt het waarschijnlijk al… deze ‘macaroni ku keshi’ is natuurlijk ons antwoord op de Amerikaanse ‘mac & cheese’. Het is een simpel gerecht met niet al teveel ingrediënten.

Misschien is deze macaroni niet direct een culinair hoogstandje, maar lékker dat ‘ie is! Wat ik zo jammer vind, is dat de macaroni & cheese zo vaak gemaakt wordt met een kant-en-klaar pakje. Dit komt de smaak dus niet ten goede.Ik vind ‘t vooral jammer, omdat het dus helemaal niet zo moeilijk is om de macaroni ‘from scratch’ te maken, helemaal zelf dus. Wij gebruiken in ons recept dus alleen pure ingrediënten en geen halffabrikaten. Wel zo lekker en toch niet íets gezonder (al moet je dit gerecht natuurlijk niet eten voor de vitamientjes, dat lijkt me duidelijk)

Je kunt de macaroni ku keshi op twee manieren maken: op het fornuis of in de oven. Op ‘t fornuis is makkelijker en sneller, maar alleen in de oven krijg je dat lekkere, krokante laagje bovenop waar iedereen zo gek op is. In ons kookboek hebben we dan ook het recept voor ovengebakken mac & cheese gezet.

macaroni ku keshi antilliaanse mac and cheese recept

Ingrediënten

We gebruiken in ons recept graag Hollandse ingrediënten. Makkelijk bij ‘t boodschappen doen én smakelijk! Dus elleboogjes-macaroni en belegen, Goudse kaas. Die is natuurlijk veel lekkerder dan de Engelse cheddar… vind ik dan!

Daarnaast gaat er onder andere volle melk in de saus, waardoor deze een lekker romige smaak krijgt. Natuurlijk wordt de saus ook nog op smaak gebracht met ‘n beetje cayennepeper en specerijen. Het moet natuurlijk wel smáák hebben!

Recept voor macaroni ku keshi

Je vindt het recept voor deze heerlijke macaroni natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Macaroni ku keshi - Antilliaanse mac&cheese recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1451 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend