li di pinda antilliaanse lie di pindakaas ijsjes recept antilliaans eten jurino

Li di pinda – Pindakaas ijsjes

door Linda Terrizzi

Li di pinda (soms geschreven als ‘lie di pindakaas’) is écht Antilliaans ijs. Het is een kruising tussen waterijs en roomijs.

We maken de ijsjes in kleine bekertjes. Traditioneel gezien hoort er geen stokje in, maar ik doe ze er altijd wel in. Lekker makkelijk bij het opeten!Discussie

Al jaren hebben we in ons huis een discussie over dit recept. Mijn (half Italiaanse) vrouw vindt ijs met pinda-smaak maar vreemd en wil het daarom niet proberen.

Ze zegt altijd: “In Italië kennen we wel 1000 smaken ijs, maar pindakaas hoort daar  niet bij – en dat is vast met een reden”. Maar wij, Antillianen weten natuurlijk wel beter. Li di Pindakaas is gewoon de lékkerste smaak.

Ingrediënten

  • 500 ml koffiemelk
  • 100 ml water
  • 100 gr kristalsuiker
  • ½ tl vanille essence
  • 100 gr pindakaas

Bereiding van li di pinda

Kook eerst het water met de suiker tot siroop en laat dit helemaal afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten goed met de keukenmachine.

Giet het mengsel daarna in plastic bekertjes.Dek de bekertjes daarna af met aluminiumfolie en steek er in het midden eventueel een ijsstokje in. (Door de folie blijft het stokje rechtop staan).

Zet ze tenslotte in het vriesvak totdat ze bevroren zijn. – Eet smakelijk!

Recept in ons kookboek

Je vindt het recept voor de Antilliaanse li di pinda natuurlijk ook in ons kookboek De complete Antilliaanse keuken. Wist je dat er maar liefst 300 recepten in ons boek staan? Van hoofdgerechten tot snacks en van drankjes tot taart… echt álles staat erin!

Door op onderstaande foto te klikken, kun je de complete inhoudsopgave van het boek bekijken. Zo weet je meteen of het iets voor je is…

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse li di pinda - pinda ijs
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 807 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)