Koolhydraatarme kaasballetjes zijn een leuke variatie op de originele, Antilliaanse kaasballetjes. Door de vervangingen in het recept past deze snack nu in een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet.
Disclaimer: Dit recept is een VARIATIE op het originele recept van kaasballetjes. Een variatie wijkt dus af van het origineel. We weten dat sommige mensen dat héél erg vinden en dat het bij hen geldt als “heiligschennis”. Wil je ons nu héél graag vertellen dat JIJ één van hen bent en dat we volgens jou absoluut niet mogen rommelen met het originele recept? Doe maar niet en klik ‘gewoon’ even door naar het originele recept! Alvast bedankt ;)
Koolhydraatarme snack
Snacken en diëten… het lijkt iets wat éigenlijk niet kan. En toch wil je -ook als je op dieet bent- af en toe eens iets lekkers tussendoor eten. Al is het maar omdat je je anders op ’n feestje zo moet afzonderen.
Tussen onze lezers is een flink aantal mensen dat een koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt dieet volgt. Daarbij eet je zo weinig mogelijk suiker en zetmeel. Doordat de koolhydraten uit het voedsel zó beperkt worden, is vet een minder groot probleem.
Vervanging van ingrediënten
Het originele recept van kaasballetjes bevat natuurlijk al flink wat vet en eiwit, maar daarnaast tóch nog een klein gedeelte koolhydraten in de vorm van tarwebloem. Wanneer je dat ingrediënt kunt vervangen met iets dat veel minder koolhydraten bevat, zou deze snack prima ‘omgetoverd’ moeten kunnen worden tot een snack die binnen een koolhydraatarm dieet past.
Jenny’s recept
Gelukkig wist één van onze lezers raad! Van Jenny kregen we dit recept voor koolhydraatarme kaasballetjes. Door de tarwebloem met amandelmeel te vervangen, komen deze kaasballetjes uit op 5,4 gram koolhydraten voor het hele recept. Met dit recept kun je ongeveer 12-15 kaasballetjes maken.
INGREDIËNTEN:
- 135 gr belegen (48+) kaas
- 1 ei
- 60 gr amandelmeel
- 1/2 zakje (8 gr) bakpoeder
- (zonnebloem)olie om in te frituren
- optioneel: wat zwarte peper / chilivlokken voor extra pit!
BEREIDING KOOLHYDRAATARME KAASBALLETJES:
- Rasp de kaas zeer fijn.
- Voeg nu de amandelmeel, het bakpoeder en eventueel de peper of chilivlokken toe aan de kaas en roer deze ingrediënten door elkaar.
- Voeg daarna het ei toe en kneed het geheel tot een deegje.
- Rol nu ongeveer 12-15 balletjes van het deeg.
- Verhit daarna de zonnebloemolie tot ongeveer 170 graden.
- Frituur de kaasballetjes tenslotte totdat ze goudbruin kleuren, ongeveer zo’n 4 à 5 minuten.
- Laat de kaasballetjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze zó… of met een dipsausje.
- Eet smakelijk!
Probeer ook eens:
Volg je geen koolhydraatarm dieet? Probeer dan eens de originele Antilliaanse kaasballetjes!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




