Dit is ‘m… het recept voor de lekkerste donuts ever. Het heeft even geduurd voordat we een recept plaatsten waarmee we écht tevreden waren, maar het is gelukt.
Als het om donuts gaat zijn we best kieskeurig: we willen ze luchtig, zacht en niet te vet hebben. Volgens ons is dit de beste manier om ze te bakken. Je hebt er geen speciale dingen voor nodig, alleen een middagje tijd. Het deeg voor de donuts moet namelijk twee keer rijzen, en dat duurt even…
Voor wie geen zin heeft om lang te wachten op het rijzende deeg, staat er in ons nieuwe kookboek Hé Dushi een versie met bladerdeeg. Ook die zijn verrassend lekker!
Met dit recept bak je ongeveer 15-20 donuts.
Ingrediënten
- 14 gr (2 zakjes) gedroogde gist
- 300 ml handwarme melk
- 50 gr suiker
- 100 gr boter, gesmolten
- 550 gr tarwebloem
- 3 eieren
- zonnebloemolie om in te bakken
En verder:
- 100 gr kristalsuiker
- 1 eetlepel kaneel
Bereiding van de lekkerste donuts
Meng de warme melk met de gist en de helft van de suiker in een kom. Laat dit mengsel daarna 10 minuten staan, totdat het gaat schuimen.
Smelt nu de boter en meng dit door het gistmengsel. Voeg dan ook direct de rest van de suiker, de bloem en de eieren toe.
Bestuif je werkblad daarna met bloem en kneed het geheel tot een zacht (en een beetje plakkerig!) deeg. Als het deeg goed gemengd is, laat je het in een kom rijzen totdat het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer een uur.
Kneed het deeg daarna opnieuw en rol het uit totdat het ongeveer een centimeter dik is. Steek vervolgens cirkels van zo’n 8 cm uit het deeg. Steek uit het midden van elke cirkel een kleinere cirkel van zo’n 3 cm.
Leg de verkregen donuts dan op een bakplaat waarop je ’n velletje bakpapier hebt gelegd. Laat ze daarna nogmaals 30 minuten rijzen.
Verhit de olie nu tot 175 graden. Bak de donuts hier aan beide kanten goudbruin in. De donuts tussentijds éénmaal omdraaien!
Laat de gebakken donuts daarna uitlekken op keukenpapier. Meng tenslotte de kristalsuiker met de kaneel en bestrooi hier tenslotte de (nog warme) donuts hiermee. – Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




