Home Recepten*gratis recepten Snelle snack: hoorntjes met roomkaas & paprika
Danerolles hoorntjes met roomkaas en paprika snelle snack

Snelle snack: hoorntjes met roomkaas & paprika

door Linda Terrizzi

Een leuk klein hapje dat ook nog ‘ns supersnel klaar is! Met een beetje handigheid zet je deze hoorntjes met roomkaas, paprika en limoen binnen een kwartiertje op tafel. Om de hoorntjes te bakken gebruiken we metalen roomhoorn vormen. Dat zijn kegeltjes van staal waarover je het deeg kunt rollen. Heb je deze vormen niet? Geen probleem! Dan kun je in plaats van hoorntjes natuurlijk ook kuipjes maken van het deeg door cirkels in de bodem van een cupcakeblik te bakken

Croissantdeeg van Danerolles

Hoe deze hoorntjes zó snel klaar kunnen zijn? Dan komt doordat we hiervoor croissantdeeg van Danerolles gebruiken. Dat kun je kant en klaar in blikjes in de supermarkt kopen. Na openen kun je het deeg direct gaan bakken. Dat spaart tijd!

Het deeg is geperforeerd in driehoeken. Je kunt deze perforatielijntjes prima met je vingers dichtduwen, zodat je weer een egale lap deeg hebt. Voor dit recept gebruiken wij repen van zo’n 2 x 15 centimeter. Deze kun je om de metalen vormen rollen om hoorntjes te maken van zo’n 6 centimeter lang.

Van dit recept kun je zo’n 15-20 hoorntjes maken

Ingrediënten:

  • 1 blikje croissantdeeg van Danerolles
  • 200 gr stevige roomkaas (b.v. mascarpone of Monchou)
  • 100 gr geroosterde paprika uit pot, uitgelekt
  • Het sap en de geraspte schil van ½ limoen
  • ½ tl paprikapoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding hoorntjes met roomkaas en paprika


Haal het croissantdeeg uit het blik en verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in repen en wikkel dit om de roomhoorn vormen. Bak de hoorntjes zo in 8-10 minuten gaar en goudkleurig. Haal het deeg van de vormen af en laat de hoorntjes even afkoelen terwijl je de vulling mengt.

Hiervoor snijd je de paprika in kleine stukjes en je mengt die met de roomkaas, de limoen en de specerijen. Breng de vulling op smaak met zout en peper en doe het in een spuitzak. Spuit wat van de vulling in elk hoorntje. Dit kun je eventueel ook met een theelepel doen.

Houd de hoorntjes gekoeld wanneer ze gevuld zijn. Je kunt ze het beste dezelfde dag nog eten. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Op zoek naar meer makkelijke recepten met croissantdeeg? Probeer dan ook eens deze kindertraktatie of deze lekkere plaattaart met gehakt!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Snelle snack: hoorntjes met roomkaas en paprika
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1588 Review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)