Home Recepten*gratis recepten Chocolade & pinda cake
blank

Chocolade & pinda cake

door Linda Terrizzi

Soms zijn de simpelste recepten eigenlijk het lekkerste. Deze chocolade en pinda cake is er daar één van. Je maakt ‘m zo’n beetje op dezelfde manier als onze ‘bolo di manteka’. Wat deze cake zo lekker maakt is de toevoeging van echte chocolade (dus niet alleen cacaopoeder) en een laagje gehakte pinda’s bovenop.

Door de combinatie van chocolade en pinda doet deze cake wel ‘n beetje denken aan een Snickersreep. Om dát plaatje echt helemaal compleet te maken, kun je er trouwens nog wat gezoute karamelsaus over gieten. Tegen niemand zeggen dat ik je die tip gegeven heb, hè? ;)



INGREDIËNTEN:

  • 300 gr tarwebloem
  • 250 gr kristalsuiker
  • 100 gr cacaopoeder
  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 zakje/16 gr bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 5 eieren
  • 3 el volle melk
  • 75 gr pure chocolade, in stukjes
  • 100 gr pinda’s
chocolade en pinda cake antilliaanse chocoladetaart snickerstaart snickers cake recept jurino

BEREIDING CHOCOLADE & PINDA CAKE

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm (22-24 cm) in met boter. Neem vervolgens een grote kom en meng daarin de suiker met de roomboter tot een luchtige massa. Voeg hier vervolgens de 3 eetlepels melk aan toe.

Roer er daarna de eieren door. Voeg telkens één ei tegelijk toe, totdat deze goed is opgenomen.

Meng er daarna de tarwebloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout door. Roer het geheel tot een dik, glad beslag. Het is bij dit soort beslag belangrijk om het geheel niet té veel te mengen, omdat je anders kans loopt dat de cake inzakt!

Voeg als laatste de gehakte chocoladestukjes toe en stort het beslag daarna in de ingevette cakevorm.



Bestrooi de bovenkant van het beslag tenslotte met de gehakte pinda’s.

Zet de cake in de oven en laat hem in 40-50 minuten gaar worden. De cake is gaar, wanneer een satéprikker er schoon uitkomt.


Probeer ook eens…

Ben je gek op chocolade? Probeer dan ook eens de traditionele Antilliaanse chocoladetaart uit ons kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Chocolade en pinda cake
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 524 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend