salted caramel brownies recept recipe antilliaans jurino

Deze salted caramel brownies zijn echt om je vingers bij af te likken! De brownies met chocolate chips én pure chocolade in het beslag zijn lekker donker en puur van smaak. De caramelsaus met échte zeezoutvlokken maken het recept helemaal af.

Dit recept is voor zo’n 12-16 brownies.



Liever een taart met caramel, maar zonder chocolade? Proef dan onze ‘bolo di caramel‘ eens!

INGREDIËNTEN

Voor de brownies

  • 100 gr roomboter
  • 200 gr tarwebloem
  • 50 gr cacaopoeder
  • 1/2 zakje (4 gr) bakpoeder
  • een snufje zout
  • 100 gr chocolate chips (puur)
  • 150 gr pure chocolade, gehakt
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren

Voor de salted caramel

  • 200 gr suiker
  • 100 ml water
  • 100 gr roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 theelepel zeezout
  • een dopje vanille essence
  • optioneel (maar wel heel lekker) zeezoutvlokken om te versieren

 

BEREIDING SALTED CARAMEL BROWNIES:

Maak eerst de brownies en vervolgens de salted caramel. Ga als volgt te werk:


Brownies maken

Verwarm de oven voor tot 175 graden en vet een vierkante bakvorm (22-24cm) in met boter.

Als je wilt, kun je het bakblik bekleden met bakpapier. Hierdoor komen de brownies straks makkelijker uit de vorm.

Meng de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout in een kom.

Neem een andere kom en plaats deze boven een pan met kokend water (‘au bain Marie’) Doe hier de roomboter en pure chocolades in en roer totdat beiden gesmolten zijn.

Meng de suiker door het chocolademengsel. Meng er vervolgens ook de eieren door.

Voeg nu de bloem toe aan het mengsel en roer kort, totdat een homogeen beslag ontstaat.

Voeg de chocolate chips toe aan het beslag en stort het in de bakvorm.

Bak de brownies in 45-50 minuten gaar, of totdat een satéprikker schoon uit de cake komt.

Haal de brownies uit het bakblik en laat ze afkoelen.

salted caramel brownies recept antilliaans jurino recipe


Salted caramel maken

Verwarm de suiker met het water in een kleine pan.

Kook dit, totdat de suiker van kleur verandert. Tijdens dit proces mag je NIET in de pan roeren!

Wanneer alle suiker bruin is geworden, kun je de boter in één keer toevoegen. Roer de boter goed door het mengsel.

Voeg nu de slagroom toe (het mengsel gaat spetteren, pas op!) en roer ook dit door de suiker.

Wanneer je een homogeen mengsel hebt gekregen, kun je de pan van het vuur  halen.

Voeg als laatste het zout en de vanille essence toe en laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.


En dan

Giet de salted caramel over de brownies. Snijd vervolgens vierkantjes van zo’n 4x4cm.

Versier de salted caramel brownies met enkele zeezoutvlokken.

Eet smakelijk!

Informatie:
recipe image
Recept
Salted caramel brownies
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)