chateau Arubaanse bolo di chateau recept recipe antilliaans

Chateau – Arubaanse laagjestaart met chocolade

door Linda Terrizzi

Op Aruba kunnen ze héle lekkere taarten maken… deze bolo di chateau bijvoorbeeld! Je maakt hem met laagjes sponscake en chocoladevulling. Voor de echte liefhebber dus.

Waar de naam chateau vandaan komt, laat te raden over. Het betekent ‘kasteel’ in het Frans, maar deze taart lijkt daar in geen enkel opzicht op. Wij gaan er vanuit dat het een verkeerde interpretatie van ‘gateau’ (koek) is, die is blijven hangen.In ieder geval is deze Arubaanse lekkernij meer dan de moeite waard om eens te proberen. Na het bakken van een luchtige panlefi, bekleed je deze met lekkere chocoladecrème. Alles zelf gemaakt, natuurlijk!

Van dit recept maak je 1 grote taart.

Ingrediënten:

Bereiding bolo di chateau:

Maak 2x een panlefi zoals beschreven in ons recept. Deze sponscake wordt de basis van de taart.

Smelt de chocolade vervolgens au bain marie en voeg de slagroom toe. Roer dit goed door elkaar. Laat het mengsel daarna goed afkoelen in de koelkast.Klop vervolgens de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Klop hier daarna ook één voor één de eieren door. Voeg tenslotte de vanille essence toe. Meng dit door het chocolademengsel dat je eerder hebt gemaakt.

Leg nu een laagje panlefi op de bodem van een grote schaal. Smeer hier vervolgens een laagje van de crème over. Leg hier daarna weer een laagje panlefi op en herhaal het proces tot de cake op is. Je kunt zelf kiezen hoeveel laagjes je maakt; óf je gaat voor 3 dikkere lagen cake met ook een dikkere laag chocoladecrème, óf je kunt dunnere laagjes maken, zodat de taart er ’n beetje als een spekkoek uitziet.

Eindig met een laagje chocoladecrème en smeer hiermee ook de randen en de bovenkant van de bolo di chateau af. Koel de taart tenslotte goed! Eet smakelijk!

Tip: Je kunt de bolo di chateau eventueel ook versieren met glacé kersen en amandelsnippers.Probeer ook eens…

Ben je gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze traditionele cashewnotentaart (bolo di cashupete)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Bolo di chateau - Arubaanse chocoladetaart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 846 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)