Home Recepten*gratis recepten Champignonsoep met knoflookbrood
blank

Champignonsoep met knoflookbrood

door Linda Terrizzi

Er zijn weinig dingen zo lekker als ‘n goede champignonsoep (of Koninginnesoep) – zeker wanneer je hem voorziet van stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter.

Wij maken het recept met afbakbroodjes – lekker simpel! Maar als je écht je best wilt doen, kun je het maken met zelfgemaakte pan Fransés of Pan di fornu.



Maak het vegan!

Mag of wil je geen dierlijke producten eten? Deze soep is al bijna helemaal vegan: er zit alleen wat melkeiwit in de bouillonblokjes. Je kunt deze eventueel vervangen voor groentebouillonblokjes. (maar eerlijk is eerlijk: de blokjes van bospaddenstoelen zijn écht heel erg lekker!)

INGREDIËNTEN:

Voor de soep

  • 2 liter water
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 bospaddenstoelen bouillonblokjes*
  • 250 ml soja (kook)room
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes
  • mespunt gedroogde oregano
  • 1 tl zwarte peper
  • 500 gr champignons
  • 50 gr tarwebloem
  • 50 ml olijfolie
  • peterselie, ter garnering

Voor de kruidenboter

  • 50 gr roomboter of margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • mespunt oregano
  • mespunt gedroogde tijm

BEREIDING CHAMPIGNONSOEP:

Verhit de olijfolie met de tarwebloem in een grote pan. Roer totdat de bloem iets kleurt.

Voeg er nu in één keer het water aan toe en klop het geheel met een garde door om klontjes te voorkomen.



Verhit het water totdat het kookt en voeg er dan de bouillonblokjes aan toe.

Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Voeg deze toe aan de soep.

Snijd de champignons in plakjes en doe deze ook in de pan.

Voeg nu de peper en de kruiden toe. Laat de soep zo ongeveer 20 minuten zachtjes koken.



Voeg nu de sojaroom toe en laat de soep nog 2 minuten met de room koken.

Wanneer je de soep serveert, kun je de peterselie erover strooien.


Meng vervolgens de kruidenboter door boter of margarine te smelten in een kannetje.

Voeg er het zout, de peper en de kruiden aan toe.

Rasp de knoflookteentjes zeer fijn en voeg deze toe aan de boter.

Neem twee (afbak) stokbroden of enkele pan di fornu en snijd ze diagonaal in.



Smeer wat van de gesmolten boter in elke snede.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de broodjes in zo’n 10 minuten goudkleurig en krokant.

Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Champignonsoep met kruidenboter
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1296 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend