Meestal eten we onze avondmaaltijd met rijst of funchi. Maar soms is een broodje bij het eten ook zo lekker. Zeker bij soep of stoofvlees is zo’n pan di fornu (vertaald: ‘brood uit de oven’) onmisbaar!
De pan di fornu is een broodje dat gemakkelijk te maken is. Je kunt ze ‘zo’ bakken of bijvoorbeeld bestrooid met sesamzaad, maanzaad of nigellazaad. Allemaal even lekker!
Met dit recept maak je zo’n 12 broodjes.
INGREDIËNTEN:
- 500 gr tarwebloem
- 7 gr gedroogde gist OF 24 gr bakkersgist
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- 80 ml olijfolie
- 250 ml water
- 1 ei, geklutst
- optioneel: sesamzaad, maanzaad of nigellazaad
BEREIDING PAN DI FORNU:
Zorg ervoor dat het water lauwwarm is.
Meng het water met de gist en de suiker en laat het zo’n 10 minuten staan.
Meng nu de bloem met het zout en de olijfolie.
Voeg er het water aan toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Met de hand kneed je het beste zo’n 15 minuten en met een keukenmachine zo’n 5 minuten op de hoogste stand.
Laat de kom met deeg (afgedekt met plasticfolie) een uur rusten op een warme plek.
Kneed het deeg opnieuw, ditmaal heel kort.
Verdeel het deeg in 12 balletjes.
Rol elk balletje uit tot een ‘slang’ van zo’n 20 cm.
Rol de ‘slang’ op en knijp het uiteinde goed vast.
Laat de bolletjes deeg op een bakplaat (die je met bakpapier hebt bekleed) rusten.
De broodjes moeten nu opnieuw zo’n 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor to 225 graden.
Bestrijk de broodjes met wat geklutst ei en bestrooi ze eventueel met sesam- of maanzaadjes
Bak de pan di fornu in 12-15 minuten gaar en goudkleurig.
Laat ze afkoelen en serveer ze bij een maaltijd met soep, salade of stoofvlees.
Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




