Home Recepten*gratis recepten Pan di fornu – traditionele broodjes
pan di fornu antilliaanse broodjes recepten antilliaans eten jurino

Pan di fornu – traditionele broodjes

door Linda Terrizzi

Meestal eten we onze avondmaaltijd met rijst of funchi. Maar soms is een broodje bij het eten ook zo lekker. Zeker bij soep of stoofvlees is zo’n pan di fornu (vertaald: ‘brood uit de oven’) onmisbaar! 

De pan di fornu is een broodje dat gemakkelijk te maken is. Je kunt ze ‘zo’ bakken of bijvoorbeeld bestrooid met sesamzaad, maanzaad of nigellazaad. Allemaal even lekker!



Met dit recept maak je zo’n 12 broodjes.

INGREDIËNTEN:

  • 500 gr tarwebloem
  • 7 gr gedroogde gist OF 24 gr bakkersgist
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 80 ml olijfolie
  • 250 ml water
  • 1 ei, geklutst
  • optioneel: sesamzaad, maanzaad of nigellazaad

BEREIDING PAN DI FORNU:

Zorg ervoor dat het water lauwwarm is.

Meng het water met de gist en de suiker en laat het zo’n 10 minuten staan.

Meng nu de bloem met het zout en de olijfolie.



Voeg er het water aan toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

Met de hand kneed je het beste zo’n 15 minuten en met een keukenmachine zo’n 5 minuten op de hoogste stand.

Laat de kom met deeg (afgedekt met plasticfolie) een uur rusten op een warme plek.

Kneed het deeg opnieuw, ditmaal heel kort.



Verdeel het deeg in 12 balletjes.

Rol elk balletje uit tot een ‘slang’ van zo’n 20 cm.

Rol de ‘slang’ op en knijp het uiteinde goed vast.

Laat de bolletjes deeg op een bakplaat (die je met bakpapier hebt bekleed) rusten.

De broodjes moeten nu opnieuw zo’n 60 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor to 225 graden.



Bestrijk de broodjes met wat geklutst ei en bestrooi ze eventueel met sesam- of maanzaadjes

Bak de pan di fornu in 12-15 minuten gaar en goudkleurig.

Laat ze afkoelen en serveer ze bij een maaltijd met soep, salade of stoofvlees.

Eet smakelijk!

antilliaanse broodjes pan di fornu recept antilliaans-eten.nl jurino

Informatie:
recipe image
Recept
Pan di fornu - Antilliaanse broodjes voor bij 't eten
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2082 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend