De bolo di caramel is een heerlijk zoete, Antilliaanse taart.
Dit recept is voor heerlijke caramel-icing. We gebruiken gecondenseerde melk voor de échte Caribische smaak.
De basis van deze taart is (natuurlijk) een bolo di manteka. Het recept daarvan kun je ook op onze site vinden.
ingrediënten:
- 500 gr suiker
- 1 blik gezoete, gecondenseerde melk (400 ml)
- 200 gr gezouten roomboter
- een mespuntje baksoda (bicarbonaat)
BEREIDING BOLO DI CARAMEL:
Meng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en verhit het mengsel.
Wanneer het mengsel begint te koken is het belangrijk om steeds goed te blijven roeren.
Als de icing 115 graden is, kun je het vuur uitzetten. Het mengsel zal nu verkleurd zijn naar een mooie bruine caramelkleur. Blijf ook nu nog goed roeren.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen en vul de bolo di manteka ermee.
Maak daarna de taart af door ook de bovenkant en zijkanten van de taart met caramel-icing te bestrijken.
tip: Als je geen thermometer hebt, kun je de temperatuur testen door een klein beetje van het mengsel in een koud glas water te laten vallen. Als het mengsel een zacht balletje vormt, is het de juiste temperatuur. (te zacht, en het mengsel lost op in het water… te hard en het balletje wordt hard en breekt als glas)
Probeer ook eens
Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze traditionele pindakoekjes (lèter di pinda)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





