Pika di cabaron is heerlijke Antilliaanse garnalensambal. Doordat deze sambal of ‘pika’ gebakken wordt, heeft hij veel meer smaak dan de standaard ‘pika natural‘.
We maken deze pika met gedroogde garnalen. Deze hebben héél veel smaak en ze zijn natuurlijk veel langer houdbaar dan verse garnalen. Door gedroogde garnalen te gebruiken voorkom je daarnaast dat er teveel water in de sambal terecht komt. Dat is iets dat je altijd wilt vermijden!
Ook in de Surinaamse keuken vind je een versie van deze garnalensambal. Door het gebruik van madame Jeanette pepers, gedroogde garnalen en flink veel specerijen is de saus een écht smaakbommetje. Het is heerlijk door rijstgerechten of bijvoorbeeld zuurkool of okrasoep.

Ingrediënten
Naast -natuurlijk- gedroogde garnalen en hete madame Jeanette pepers, gaat er in deze pika onder andere tomatenpuree, olie en héél veel specerijen. Hierdoor krijgt het een lekker sterke smaak en voegt het naast hitte ook smaak toe aan het gerecht waar je het door mengt.
Recept voor garnalensambal
Je vindt het recept voor deze garnalensambal natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.
In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.
Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.






SOULFOOD Recepten
Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.