Home Blog De verbouwing van onze keuken
keuken verbouwing KPS keukens Sliedrecht Keller

De verbouwing van onze keuken

door Linda Terrizzi

Zoals velen van jullie al weten, zijn we vorig jaar verhuisd. Eigenlijk twee keer: eerst bleven 6 weken in een wisselwoning, om uiteindelijk naar onze eerste “eigen” woning te verhuizen. Lekker wat meer ruimte, een eigen kamer voor de kinderen… maar één nadeel: de keuken!

Toen we hier kwamen wonen bestond de keuken uit twee gedeeltes. Dat zit zo… de woning is gebouwd in de jaren ’60 en is van het type ‘doorzonwoning’. Dat wil zeggen dat de woonkamer van voor naar achter loopt en de keuken daarvan gescheiden is. Een dichte keuken dus, met een heuse keukendeur.

Een jaar of 20 geleden besloot de toenmalige eigenaar dat de keuken toch best wel klein was (hij was 3×2 meter, precies!) en die heeft er dus ‘n stuk aan laten bouwen. Dit werd de bijkeuken. Nog een keer een ruimte van exact 3×2 meter.

Van twee ruimtes naar één

In de bijkeuken was plek voor een wasmachine en droger, en een tafel om bijvoorbeeld de was op te vouwen. Hartstikke handig, maar voor ons toch een beetje pijnlijk: We hadden dus de beschikking over 12 vierkante meter, maar de keuken bleef door de muur die ertussen zat toch klein. En erger nog: donker!

Doordat de aanbouw achter de keuken was geplaatst, nam hij heel veel licht weg. Zo zaten we dus op klaarlichte dag al met de lampen aan. Niet leuk, als je je kookkunsten probeert vast te leggen op foto’s en video. Daar moest wat gebeuren!

Bekijk de video

Op ons YouTube kanaal hebben we ‘n video geüpload van de verbouwing… heb je zin om die te kijken? Dan zal ik ‘m hieronder in het artikel plaatsen:

https://www.youtube.com/watch?v=LvstKJpYX6Y

KPS Keukens

Nu hadden we vorig jaar toevallig kennisgemaakt met de mannen van KPS keukens in Sliedrecht. Dat kwam, doordat we een plek zochten om foto’s te maken voor ons kookboek. Een foto van mij in een mooie keuken (en die hadden we natuurlijk zelf nog niet!). Dat mochten we dus bij hen in de studio doen… in ruil voor wat lekkers ;)

Zo gezegd, zo gedaan… de foto’s staan inmiddels in het boek en bij KPS keukens vonden ze het boek zó leuk, dat ze ‘m inmiddels ook aan hun klanten geven wanneer ze een nieuwe keuken opleveren – zó leuk!

Het was voor ons dus ook een logische stap om hen in te schakelen voor het plaatsen van onze nieuwe keuken. Want we wilden niet zomaar wat nieuwe meubeltjes en wat apparaten… er moest echt een hele verbouwing gaan plaatsvinden.

Verbouwen dus!

De muur moest eruit, de hele boel moest opnieuw gestuukt en geverfd worden, de elektra en het water moesten worden omgelegd… kortom: ik kan best wat klussen, maar dit zijn dingen die écht boven mijn pet gaan.

Gelukkig konden ze dat bij KPS prima voor ons oplossen. Van begin tot einde hebben we nergens naar hoeven omkijken (nou ja, alleen het uitkiezen van de kleuren en meubels dan!) en 6 weken later was de keuken klaar.

Als laatste heb ik er zelf nog ‘n nieuwe vloer in gelegd (want er ontbraken wat stukken, doordat er een muur was weggehaald) en… het resultaat is natuurlijk te zien in onze nieuwe kookvideo’s!

De nieuwe keuken

Voor de nieuwe keuken hebben we gekozen voor lekker minimalistisch – dus off white deurtjes zonder versiering en een bijna-zwart werkblad. Om ‘t een beetje onze stijl te geven, hebben we er greepjes op laten plaatsen die doen denken aan de tafels uit Amerikaanse jaren ’50 diners.

Wij zijn helemaal gelukkig met de nieuwe keuken. Nu kunnen we alle ruimte die we in ons huis hadden goed gebruiken. Het aanrechtblad is zó lang, dat we er makkelijk met z’n vijven tegelijk aan kunnen koken. Zo grappig om te zien!

Een dikke vette DANKJEWEL dus, aan de mannen van KPS keukens – en in het bijzonder voor Rick, die zó. ontzettend. veel. uren heeft gemaakt en zó ontzettend geduldig was! Wat een werk is er verzet en wat is het proces vlekkenloos verlopen.

Vanaf dag 1 voelden we ons op het gemak en gehoord. En dat is ook wat waard! ;) Dus mocht je in de buurt wonen en op zoek zijn naar een betrouwbare, hardwerkende keukenleverancier? Dan kan ik KPS van harte aanbevelen!

Wij zijn er helemaal blij mee en door jullie hulp kunnen we nu eindelijk weer nieuwe kookvideo’s gaan opnemen… dus stay tuned!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend