Home Blog De 10 vervelendste cakeproblemen (én hun oplossing!)
10 cakeproblemen en hun oplossing!

De 10 vervelendste cakeproblemen (én hun oplossing!)

door Linda Terrizzi

6 De cake is erg compact

Er is iets misgegaan met het rijzen… weet je zeker dat het bakpoeder nog goed (en genoeg) was? Wanneer je eieren gebruikt om de cake te laten rijzen kan het ook zijn dat ze bij het mengen te koud waren.

Net als boter, moet je eieren altijd op kamertemperatuur laten komen voordat je ze in een beslag mengt.

7 De cake is plat en heeft grote luchtbellen bovenop

Dit gebeurt vaak wanneer het beslag te lang staat. Misschien heb je het beslag niet direct in de oven gezet na het mengen, of was de oven nog niet genoeg voorverwarmd toen het beslag erin werd geplaatst.

8 De randen van de cake zijn vochtig

De randen van een cake kunnen (opnieuw) vochtig worden wanneer de cake ná het bakken te lang in het bakblik blijft staan. De condens die is gevormd slaat terug en maakt de randen vochtig. Het beste is daarom om een cake op een rekje te laten afkoelen.

9 De cake komt niet uit het bakblik

Zelfs wanneer een bakblik goed is ingevet, kan het voorkomen dat de cake blijft plakken. De beste remedie hier tegen is een (op maat geknipt) velletje bakpapier op de bodem van het blik. Zowel ónder als óp het bakpapier een beetje boter en de cake komt gegarandeerd goed uit het blik!

10 De zijkanten van de cake zijn te donker

Er zijn een aantal redenen voor dit probleem: het kan zijn dat je té veel boter hebt gebruikt bij het invetten van de vorm… hierdoor worden de randen in het ver gebakken. Een andere optie is een te hoge oventemperatuur, waardoor de cake verbrandt.

Als laatste kan het voorkomen dat de cake te lang gebakken is, of (wanneer de oven al uit stond) te lang in de oven is blijven staan.

11 -bonus! ;) – De cake voelt vettig aan

Een vettige cake is wat er gebeurt wanneer de boter niet goed door het beslag is gemengd. De meest voorkomende reden hiervoor is te koude boter. Zorg ervoor dat de boter helemaal zacht en op kamertemperatuur is wanneer je het door het beslag mengt. Je mag na het mengen absoluut geen klontjes meer vinden.


Probeer ook eens

Heb je geen last meer van vervelende cakeproblemen? Probeer dan eens onze traditionele cashewtaart (bolo di cashupete) te maken!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend