Home Recepten*gratis recepten Videorecept Antilliaanse Kaasballetjes

Videorecept Antilliaanse Kaasballetjes

door Linda Terrizzi

Antilliaanse kaasballetjes maken met onze video!
Je maakt deze heerlijke Antilliaanse kaasballetjes héél makkelijk met onze video! Lees je liever het volledige recept? Dat is ook prima! Je vindt het recept hier!

Een makkelijk (en snel!) te maken snack die onmisbaar is op elk Antilliaans feestje: de kaasbal. Geraspte kaas wordt gemengd met bloem en eieren om een stevig deeg te maken. Dit deeg wordt in bolletjes gefrituurd tot onze traditionele ‘kaasbal’. De balletjes worden heet geserveerd, meestal op een prikkertje.Kun je Antilliaanse kaasballetjes invriezen?

Vraag #1 op onze website is “kun je de kaasballetjes invriezen?” – het antwoord op die vraag is volmondig JA! Je kunt het deeg van de Antilliaanse kaasballetjes van tevoren maken en de balletjes alvast rollen. De balletjes kunnen dan ‘rauw’ in de vriezer worden bewaard. Op het moment dat je de kaasballetjes wilt eten kun je ze direct vanuit de vriezer in hete olie afbakken.

Eén ding dat je écht niet moet doen is de rauwe balletjes (of het deeg) in de koelkast bewaren. Wanneer je dat doet, gaat het deeg iets drogen en kunnen de kaasballetjes gaan scheuren wanneer je ze gaat afbakken. Het bakpoeder in het deeg laat de balletjes namelijk uitzetten en wanneer het deeg te droog wordt, kan het hier niet meer tegen.

Verjaardag of feestje

Voor de Nederlanders is het iets heel vertrouwds om blokjes kaas te serveren op een verjaardag. Wij nemen die traditie graag over, maar dan nét een beetje anders. De Antilliaanse kaasballetjes smaken naar heerlijke, belegen Goudse kaas – maar iedereen heeft meteen door dat je extra moeite voor je gasten hebt gedaan door er deze snacks van te maken.

Je maakt van ons recept een flinke schaal van de Antilliaanse kaasballetjes… zeker zo’n 50 stuks. Ze zijn (natuurlijk!) het lekkerste wanneer je ze direct serveert, als ze nog heet zijn. Maar ook wanneer ze afgekoeld zijn, zijn ze nog prima te eten. Misschien serveer je er graag ‘n dipsausje bij… op basis van mosterd, bijvoorbeeld?Eet smakelijk!

Antilliaanse kaasballetjes

Antilliaanse kaasballetjes

 

Klik op de afbeelding hierboven om het hele recept voor Antilliaanse kaasballetjes te lezen.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, of tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse Kaasballetjes
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1045 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend