Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Recepten*gratis recepten Lemon paradise cake
lemon paradise cake antilliaans antilliaanse taart recept eten jurino

Lemon paradise cake

door Linda Terrizzi

Heerlijk zachte cake… frisse citroencrème en een flinke laag slagroom. Deze lemon paradise cake is een explosie van smaak en kleur.

Het kost wat werk, maar het recept is (gelukkig!) niet moeilijk om onder de knie te krijgen.




Ingrediënten:

  • (voor een taart van 24cm)
  • 300 gr roomboter
  • 300 gr suiker
  • 150 gr maïzena
  • 150 gr tarwebloem
  • De schil van 1 citroen
  • 6 eieren, gescheiden
  • 1 zakje/eetlepel bakpoeder
  • een snufje zoutVoor de citroencrème:
  • 500 ml volle melk
  • 6 eidooiers
  • 150 gr suiker
  • 35 gr maïzena
  • 35 gr tarwebloem
  • de schil van 1 citroen

En verder:

  • 500 ml slagroom
  • optioneel: geconfijte citroenschil

Bereiding lemon paradise cake:

Verwarm de oven voor tot 160 graden en vet de bakvorm in met boter.

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de boter daarna luchtig met de suiker in een grote kom. Voeg nu de eidooiers toe en klop het mengsel goed.

Voeg daarna de bloem, maïzena, het bakpoeder, het zout en de citroenschil toe en roer het geheel tot een homogeen beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel deze vervolgens door het beslag.

Stort het beslag daarna in een bakvorm van 24 centimeter en bak de cake in ongeveer 50 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake tenslotte afkoelen op een ovenrek.




Bereiding vulling:

Maak in de tussentijd de citroencrème door de suiker en eidooiers in een kom te mengen. Klop het geheel nu goed door elkaar, totdat het mengsel bijna wit kleurt.

Zeef nu de bloem en maïzena boven het mengsel en klop dit er goed door. Er mogen geen klontjes ontstaan! Verwarm daarna de melk in een pan totdat het bijna kookt en voeg hier de geraspte citroenschil aan toe. Voeg daarna ook het eiermengsel toe en blijf de crème verwarmen totdat deze gebonden is. (blijf goed roeren!)

Zeef de crème tenslotte, om de stukjes citroenschil eruit te halen. Laat de crème afkoelen met een laagje plasticfolie erop. Zo voorkom je dat er een vel op komt. Wanneer de cake en de crème helemaal zijn afgekoeld, kun je de taart opbouwen.

Opbouwen van de taart:

Snijd de cake daarvoor in twee lagen. Spuit de crème met een spuitzak op de onderste laag cake en leg de bovenste laag er terug op. Let op: houd 2 eetlepels crème apart om door de slagroom te mengen!



Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel hier voorzichtig de rest van de crème door. Versier de taart met de slagroom en bestrooi hem eventueel met stukjes geconfijte citroenschil.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaans snoepgoed? Probeer dan ook eens onze traditionele panseiku (snoepgoed van pinda)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Lemon paradise cake - taart met citroen en room
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1313 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »