Klassieke mojito

door Linda Terrizzi

De Mojito heeft zijn roots natuurlijk in Brazilië – maar met zóveel Caribische smaken (limoen, witte rum en munt) wilden we hem jullie niet onthouden.

Deze cocktail leent zich uitstekend voor het mengen met meer fruit. Aardbeien-, watermeloen- en ananassap kunnen allemaal prima door de Mojito worden gemixt!



Ingrediënten:

  • 150ml witte rum
  • 1 kop ijsblokjes
  • 10 takjes munt
  • het sap van 2 limoenen
  • 4 eetlepels suiker
  • spa rood
  • 100ml water
  • ter versiering: enkele blaadjes munt en een schijfje limoen

Bereiding:

Kook de suiker met wat water tot een simpele siroop.

Laat de siroop afkoelen.

Meng de siroop met de rum, de bladeren van de takjes munt, het limoensap en de ijsblokjes in een blender.



Meng de ingrediënten kort door elkaar. Er mogen wat stukjes ijs en munt overblijven.

Giet de inhoud van de blender uit over 4 glazen.

Vul elk glas af met een klein beetje spa rood.

Versier de glazen met een blaadje munt en een schijfje limoen.



Drink smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)