Home Receptenfeest Pecantaart met karamel en appel
pecantaart karamel appel recept antilliaans eten jurino

Pecantaart met karamel en appel

door Linda Terrizzi

Deze decadente taart combineert alles wat goed is: Heerlijke specerijen met appel, gezouten karamel en dan ook nog eens die geroosterde pecannoten. Ze zijn allemaal verstopt in de traditionele Ierse ‘pie crust’ die je maakt met ijswater.

Je kunt de noten voor deze taart in hun geheel op de appels leggen (zoals op de foto) óf ze in grove stukken hakken en dan door de appels mengen. Net wat je zelf het lekkerste vindt!



Ingrediënten

Dit recept maakt gebruik van verse appels. Als je wilt, kun je ook rozijnen in de vulling verwerken. de taart wordt afgemaakt met een laag hele pecannoten. Heerlijk!

Ook de karamel wordt zelfgemaakt. Deze maak je met een vleugje zeezout voor die extra diepe smaak. Het klinkt misschien raar, maar karamel en zeezout is echt een perfecte smaakcombinatie!pecantaart karamel appel recept antilliaans eten jurino

Variaties op het recept

Om deze taart sneller te maken, zou je als variatie op het originele recept kunnen kiezen voor een bodem van koekkruimels. Speculaas is hier bijzonder geschikt voor, omdat het qua smaak heel goed past bij de appels en karamel.

Ook kun je ervoor kiezen om eens andere noten te gebruiken; amandelen bijvoorbeeld!

Recept van pecantaart

Het recept voor deze heerlijke pecantaart is te vinden in ons nieuwe bakboek ‘Hé Dushi!‘ Het is mijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

Je vindt er 188 pagina’s met de lekkerste taarten, cakes, koekjes en desserts in. Sommige met Antilliaanse roots, en anderen verzameld uit andere delen van de wereld. In één van de hoofdstukken vind je zelfs lekkernijen uit Ierland, inclusief het geheime recept van Russell. Hij maakt de lekkerste scones op basis van karnemelk. Heerlijk luchtig en onweerstaanbaar!

Elk recept in het boek is voorzien van een paginagrote kleurenfoto… het oog wil immers ook wat ;)

Door op onderstaande foto te klikken, kun je een korte video bekijken waarbij we even langs ELKE pagina van het boek bladeren:

kookboek he dushi jurino ignacio antilliaans eten


Probeer ook eens:

Ben je gek op cakes en gebak? Probeer dan ook eens onze traditionele botercake (bolo di manteka)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Pecantaart met karamel en appel
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1955 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend