Home Receptengebak pandushi di coco – kokosbroodjes met vulling
Pandushi di coco Antilliaanse kokosbroodjes met frosting van advocaat

pandushi di coco – kokosbroodjes met vulling

door Linda Terrizzi

Eén van de klassieke ‘pandushi’ (zoete broodjes) van de Antillen is deze ‘pandushi di coco’. Zowel door het deeg als door de vulling gaat ’n flinke hoeveelheid geraspte kokos, wat deze broodjes hun heerlijke smaak geeft.

De broodjes worden na het bakken versierd met een ‘frosting’ van gecondenseerde melk en advocaat – heerlijk zoet en kleurig!Meer soorten pandushi

Naast de pandushi di coco worden er op de Antillen nog veel meer van deze zoete broodjes gegeten. In de loop der tijd hebben we op onze website en in de kookboeken meerdere recepten van pandushi verzameld. Hier volgt ’n lijstje met alle recepten voor deze heerlijke, zoete broodjes:

pandushi di coco kokosbroodjes antilliaans recept jurino advocaat frosting


Recept voor pandushi di coco

Het recept van de pandushi di coco is te vinden in ons zoete bakboek ‘Hé Dushi!’ In dat boek vind je 188 pagina’s met de lekkerste, zoete gerechten. Het boek is verdeeld in 6 hoofdstukken met elk een eigen thema. Klik op de afbeelding hieronder om een korte video van ELKE pagina van het boek te bekijken:


Tips bij het bakken van pandushi di coco

De állerlekkerste pandushi’s zijn zacht van binnen en van buiten. Bij het maken van dit recept wil je er dus voor zorgen dat de broodjes vooral GEEN korst krijgen.

Het ontwikkelen van een broodkorst kun je op verschillende manieren tegengaan. Ten eerste kun je ervoor kiezen om een kopje water op de bakplaat in de oven te zetten. Door de hoge temperatuur van de oven, verdampt het water.

De stoom die ontstaat weerhoudt het brood ervan om een korst te vormen. De pandushi’s blijven dan van binnen en buiten lekker zacht.Gebruik van meelverbeteraar

Een andere manier om korstvorming te voorkomen is het gebruik van meelverbeteraar. Dit witte poeder op basis van soja kun je in sommige supermarkten en bij alle bakwinkels en molenwinkels vinden.

Je gebruikt 15 gram (ongeveer 1 eetlepel) meelverbeteraar op 500 gram tarwebloem. Het resultaat is nóg sterker dan bij het gebruik van water: De broodjes krijgen geen korst en rijzen ook nog eens een stuk hoger!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Pandushi di coco Antilliaanse kokosbroodjes met frosting van advocaat


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Pandushi di coco - Antilliaanse kokosbroodjes met vulling
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 2367 Review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)