Antilliaanse pindasaus is écht even anders dan de satésaus die je misschien gewend bent. Door het gebruik van specerijen en hete pepers geef je de pindasaus dat lekkere Caribische tintje mee.
Pindasaus wordt op veel verschillende plaatsen in de wereld gegeten. Het meest bekend zijn waarschijnlijk de pinda- of satésaus uit Indonesië en de verschillende sauzen en stoofschotels met pinda uit West-Afrika.
Toch wordt er in het Caribisch gebied en b.v. Suriname ook graag pindasaus gemaakt. En dan het liefste met zoveel mogelijk specerijen, zodat de saus een hele diepe en bijzondere smaak krijgt. Ons recept lijkt dan ook best veel op dat van Surinaamse pindasaus.
We eten de saus bijvoorbeeld bij onze saté ku batata, als je eens zin hebt in een andere saus dan de Chinese saus met steranijs. Ook met rijstgerechten en gebakken kip is deze pindasaus trouwens heerlijk!
Ingrediënten
Naast -natuurlijk- pinda, gaan er in deze pindasaus ook hete (madame Jeanette) pepers en veel specerijen. Hou je niet van té pittig? Laat de pepers dan achterwege, of gebruik er gewoon minder dan aangegeven. Geen probleem!
In elke goede saus zit ’n beetje zoet, zout, zuur en bitter… deze pindasaus is daar natuurlijk geen uitzondering op. Het zoete komt trouwens van de sojasaus en de bruine suiker die we gebruiken. Wat nóg lekkerder is: de bruine suiker vervangen door een stukje geraspte ‘Gula Jawa’ of palmsuiker. Dan krijgt de saus een nog diepere smaak dan hij normaal al zou hebben.
Recept voor Antilliaanse pindasaus
Je vindt het recept voor deze heerlijke saus in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.
In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.
Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





