Ik weet het: ik trap hier een heilig huisje om. Antillianen zijn gék op hun vlees, kip en vis. En tóch zijn er mensen die om wat voor reden dan ook geen vlees gebruiken. Hoe kun je het vlees in b.v. een stobá of soep nu het beste vervangen?
Tofu valt uit elkaar… tempeh smaakt naar bonen en de (dure) pakjes met vleesvervanger uit de supermarkt zijn ook al niet geweldig.
Ons antwoord op deze vraag is volmondig: “Seitan!” – we maken deze vleesvervanger op basis van tarwegluten hélemaal zelf. Het kost echt maar ’n paar minuten (plus oventijd) om het te maken en het smaakt geweldig.
De structuur van seitan blijft stevig, hoe lang je het ook stooft, kookt of bakt. Het mooiste is dat je de seitan tijdens het maken de smaak mee kunt geven die jij wilt.
Bekijk hieronder het filmpje en maak vandaag nog je eigen vleesvervanger! tip: kun je geen tarwegluten vinden… of zie je alleen de belachelijk dure, kleine pakjes in de natuurvoedingwinkel?
Bij de Zuidmolen in groesbeek kun je voor een héél klein prijsje online tarwegluten in elk mogelijk gewicht bestellen.
Hoe maak je zelf seitan?
Probeer ook eens
Wil je de seitan direct in een recept proberen? Gebruik ‘m dan eens in plaats van kip in onze galiña stobá!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




