aardbei bavaroisetaart bavaroise taart recept no bake koekjesbodem

Shannon’s aardbei bavaroisetaart

door Linda Terrizzi

Vandaag is onze kleine Shannon 8 jaar geworden. Om dat te vieren maakten we samen deze lekkere (en mooie) aardbei bavaroisetaart. Compleet met eetbare jelly diamantjes, dus heel geschikt voor een klein prinsesje.

Hoewel deze taart er superleuk uitziet, is hij toch verrassend makkelijk te maken. Je hoeft er écht geen keukenprinses voor te zijn en ik durf bijna te zeggen dat hij helemaal foolproof is. Je hoeft er zelfs geen oven voor te hebben! Deze taart wordt bijna helemaal koud bereid (op het smelten van de boter na)

aardbei bavaroisetaart bavaroise taart recept no bake koekjesbodem

Prinsessentaart

Shannon heeft deze ‘prinsessentaart’ daarom goedgekeurd en bijna helemaal zelf gemaakt. Het enige waar een volwassene beter bij kan helpen is het aandrukken van de koekjesbodem. Als je daar namelijk niet genoeg kracht op zet, loop je het risico dat de bodem té bros wordt en scheurt wanneer je de taart aansnijdt.

Je maakt de aardbei bavaroisetaart dus met een bodem van verkruimelde koekjes. Lekker makkelijk, want die hoeft niet nog ’n keer de oven in!

Wij gebruikten hiervoor Mariakaakjes (voor de mensen die niet zulke zoetekauwen zijn!) maar het is nóg lekkerder wanneer je er verkruimelde Bastognekoeken voor gebruikt. Net wat je zelf lekkerder vindt natuurlijk…

Brand New Cake diamantjes

Voor deze taart gebruiken we het bavaroisepoeder en de eetbare jelly diamantjes van Brand New Cake. We hebben er al eerder over geschreven, en jullie weten het misschien al: Brand New Cake is een professioneel bakkersmerk dat kleine hoeveelheden van professionele producten verkoopt.

aardbei bavaroisetaart bavaroise taart recept no bake koekjesbodem

Bakmixen, versieringen, vulling, kleurstoffen… eigenlijk hebben ze zo’n beetje álles in het assortiment! Het is het enige merk van professionele producten waarbij je niet meteen een zak van 20 kilo hoeft aan te schaffen. De meeste grondstoffen komen in verpakkingen waarvan je 1 tot 3x kunt bakken. Wel zo handig dus!

Van dit recept maak je één flinke aardbei bavaroisetaart van zo’n 26 cm.

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 250 gr Mariakaakjes
  • 150 gr ongezouten roomboter

Voor de bavaroise

Om te versieren

aardbei bavaroisetaart bavaroise taart recept no bake koekjesbodem

Bereiding aardbei bavaroisetaart:

Als eerste maak je de bodem van de taart. Hiervoor verkruimel je de kaakjes (of Bastognekoeken). Smelt vervolgens de boter op laag vuur en roer de gesmolten boter door de koekkruimels. Stort dit mengsel in een springvorm van 24-26 cm en verdeel het over de bodem. Druk de koekkruimels stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet het bakblik nu ten minste 30 minuten in de koelkast, zodat de bodem stevig kan worden.

aardbei bavaroisetaart bavaroise taart recept no bake koekjesbodem

Begin daarna met het maken van de bavaroisevulling. Hiervoor klop je de slagroom eerst lobbig. Meng het bavaroisepoeder met het water en spatel dit mengsel door de slagroom. Stort dit mengsel nu op de taartbodem en strijk het glad. Laat de taart nu weer minstens een uur opstijven in de koelkast.

aardbei bavaroisetaart bavaroise taart recept no bake koekjesbodem

Om de taart te versieren begin je met het kloppen van de slagroom. Hiervoor mix je de slagroom met de klop-fix en de poedersuiker. Klop de slagroom vervolgens helemaal stijf. De klop-fix zorgt ervoor dat de slagroom straks niet inzakt wanneer de taart in de koelkast bewaard wordt.

Spuit toefjes slagroom op de taart en versier de taart verder met aardbeien of bessen en natuurlijk de eetbare jelly diamantjes.

Je kunt deze taart 3 dagen in de koelkast bewaren. Vanwege de zuivel die erin zit, kun je hem beter niet op kamertemperatuur bewaren. Eet smakelijk!

aardbei bavaroisetaart bavaroise taart recept no bake koekjesbodem

Probeer ook eens…

Ben je gek op aardbeien? Probeer dan ook eens onze romige aardbeienlikeur (…al is die natuurlijk niet geschikt voor kleine prinsesjes!)


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Shannon's aardbei bavaroisetaart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 892 Review(s)
Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)